Τα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου μόνο για… ατρόμητους τουρίστες!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συμφωνούμε πως αυτά τα ταξίδια δεν θα τα ξεχνούσατε ποτέ στην ζωή σας. Τολμάτε όμως; Δείτε μερικά από τα πιο διάσημα, ανατριχιαστικά και ταυτόχρονα πιο τρομακτικά μέρη στον κόσμο.

To νησί με τις κούκλες στο Μεξικό

Η ιστορία του νησιού ξεκινά τη δεκαετία του ’50, όταν ο τότε επιστάτης του, Δον Χούλιαν Σαντάνα Μπαρέρα, βρήκε στο κανάλι το άψυχο σώμα ενός μικρού κοριτσιού.

Παρά τις προσπάθειες που έκανε για να το επαναφέρει στη ζωή, το κοριτσάκι πέθανε. Στο σημείο που εντόπισε το πνιγμένο κορίτσι, ο επιστάτης βρήκε

και μια κούκλα, που υπέθεσε ότι του ανήκε. Ο Μπαρέρα πήρε την κούκλα και την κρέμασε σε ένα δέντρο του νησιού σαν ένδειξη σεβασμού. Πίστευε ότι μπορούσε έτσι να κατευνάσει το πνεύμα της, επειδή δεν κατάφερε να τη σώσει.

Ο μοναχικός επιστάτης φαίνεται πως επηρεάστηκε πολύ από το συμβάν με το κορίτσι και τα υπόλοιπα χρόνια γέμισε το νησί με παλιές κούκλες, που έβρισκε στα κανάλια ή του έδινε ο κόσμος, από τις γύρω περιοχές. Την ιστορία, που μοιάζει σενάριο θρίλερ, ολοκλήρωσε ο μυστηριώδης θάνατος του ίδιου του επιστάτη το 2001, που έκανε ακόμα και τους δύσπιστους να ανατριχιάσουν. Ο Χούλιαν Σαντάνα Μπαρέρα βρέθηκε πνιγμένος στο ίδιο σημείο, που ο ίδιος είχε βρει το κοριτσάκι. Το «στοιχειωμένο» νησί με τις κούκλες τώρα πια είναι τουριστικό αξιοθέατο.

Οι πύλες της κολάσεως, Τουρκμενιστάν

Το 1971, επιστήμονες βρήκαν στο χωριό Derweze (που στην τοπική γλώσσα σημαίνει “Πύλη”) ποσότητες αερίου, κοντά στην επιφάνεια τους εδάφους.

Επειδή, όμως, υπήρχαν δηλητηριώδη αέρια, αποφάσισαν να τα κάψουν, διαδικασία που αναμενόταν να κρατήσει μερικές μέρες. Σήμερα, αφού κατέρρευσε και μέρος του εδάφους, οι φωτιές της Κόλασης ακόμα καίνε και χιλιάδες τουρίστες το επισκέπτονται.

Οι κατακόμβες, Γαλλία

Γύρω στο 12ο αιώνα, το πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό των νεκροταφείων ήταν πολύ σοβαρό. Οι πλούσιοι μπορούσαν να αντέξουν ακόμη να θάβουν τους δικούς τους σε ακριβά νεκροταφεία , αλλά τα σώματα των φτωχών είχαν πλημμυρήσει τους δρόμους του Παρισιού. Ως λύση σε αυτό, δημιουργήθηκαν νεκροταφεία για τους φτωχούς.

Οι φτωχοί θάφτηκαν με λιγότερο βασιλοπρεπή στυλ. Μέσα σε σάκους έβαζαν τα πτώματα και ρίχνονταν σ έναν μαζικό τάφο. Θεωρείται σήμερα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη του κόσμου με υπολείμματα 6 εκατ. ανθρώπων, έχει όμως πολύ τουρισμό.

Δάση Hoia-Baciu, Ρουμανία

Το δάσος Hoia-Baciu βρίσκεται στα δυτικά της πόλης Cluj-Napoca στην περιοχή της Τρανσυλβανίας στη Ρουμανία, σε μια περιοχή που δεν είναι ιδιαίτερα απομακρυσμένη. Όμως, έχει μακρά ιστορία ως μια καταραμένη και εγκαταλειμμένη θέση, ενώ διαθέτει ένα πλήρες φάσμα ανεξήγητων φαινομένων, συμπεριλαμβανομένων, φαντάσματα, φασματικές οντότητες, εξωπραγματικές φωνές και ήχους, μυστηριώδεις εξαφανίσεις και ανεξήγητες σωματικές εμπειρίες.

Οι επισκέπτες στο δάσος έχουν επίσης αναφέρει πονοκεφάλους, ημικρανίες ή αισθήματα αποπροσανατολισμού, ναυτία, ζάλη, αίσθημα χαμένου χρόνου, ή ανεξήγητους οξείς πόνους σε διάφορα μέρη του σώματος.

Μουσείο Mütter, ΗΠΑ

Το Μουσείο Mutter έχει μια συλλογή από 139 κρανία, με λεπτομέρειες για το πώς ο κάθε… ιδιοκτήτης πέθανε. Το μουσείο πήρε το όνομά του από τον Δρ Τόμας Μούτερ, τον επαναστάτη Αμερικανό εφευρέτη, μια δωρεά του οποίου το 1858 τα ξεκίνησε όλα. Μέσα σε αυτό υπάρχουν από ένα κιτ ακρωτηριασμού από τον Εμφύλιο Πόλεμο, ακόμα και ένα ανθρώπινο παχύ έντερο.

Ο λόφος με τους σταυρούς, Λιθουανία

Πρόκειται για έναν λόφο στον οποίο βρίσκονται κυριολεκτικά παρατημένοι χιλιάδες σταυροί, αγάλματα της Παναγίας, του Χριστού και διαφόρων Αγίων, καθώς και εκατοντάδες εικονίσματα.

Πλέον η περιοχή είναι τόπος προσκυνήματος και θεωρείται σύμβολο της ειρηνικής δύναμης του Λιθουανικού καθολικισμoύ ενάντια στις απειλές που γνώρισε ανά τους αιώνες.

Οχυρά Maunsell, Αγγλία

Τα εν λόγω οχυρά έξω από το Κεντ χρησιμοποιήθηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να προστατεύσουν την Αγγλία από μια πιθανή εισβολή των Ναζί.

Τα ακατοίκητα αυτά οχυρά είναι ορατά από την ξηρά όταν ο καιρός είναι καθαρός και βρίσκονται κοντά σε ένα νησί που έχει ανακηρυχθεί ανεξάρτητο, το Principality of Sealand.

Leap Castle, Ιρλανδία

Προφανώς αυτό είναι ένα από τα πιο στοιχειωμένα κάστρα στον κόσμο, όπου οι νεκροί, συμπεριλαμβανομένου ενός ιερέα, μιας νταντάς και δύο αδελφών, είναι γνωστό ότι περπατάνε στους διαδρόμους.

Jatinga, Οι μαζικές αυτοκτονίες πουλιών

Εκεί, κάθε χρόνο, την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου, καθημερινά μεταξύ 7 το απόγευμα και 10 το βράδυ, πολλά είδη αποδημητικών και άλλων πουλιών αυτοκτονούν μαζικά – κατά εκατοντάδες – πέφτοντας με ταχύτητα πάνω σε δέντρα και κτίρια.

Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τους κατοίκους, αλλά και τους επιστήμονες καθώς δεν έχουν ποτέ στα χρονικά καταγραφεί φαινόμενα αυτοκτονικής συμπεριφοράς από πτηνά.

Το άρθρο Τα πιο τρομακτικά μέρη του κόσμου μόνο για… ατρόμητους τουρίστες! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα