Τα ναυτεργατικά σωματεία στηρίζουν τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ

Στην απόφαση της ΠΝΟ για κινητοποιήσεις από τις 27 Μάρτη στα πλοία της Ακτοπλοΐας, για την απλήρωτη εργασία και κλιμάκωση με απεργιακές κινητοποιήσεις, αναφέρονται με ανακοίνωσή τους ναυτεργατικά σωματεία, καθώς και στη συμμετοχή τους στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 9 Απρίλη.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κεφάλαιο – Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ

προωθούν νέα αντεργατικά μέτρα στα πλαίσια της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας για την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων, μειώνοντας την τιμή της εργατικής δύναμης. Ταυτόχρονα νέα προνόμια για το Κεφάλαιο, με μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που θα επιφέρει λιγότερα έσοδα στα Ασφαλιστικά Ταμεία, με πολλαπλές επιδεινώσεις για συντάξεις, γιατρούς, φάρμακα.

Την ίδια περίοδο πρόσθετα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, χτύπημα των ΣΣΕ, διογκώνεται η ανεργία, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η απλήρωτη εργασία.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και το νομοσχέδιο «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» που καταργεί στα Τουριστικά τις ΣΣΕ, τις οργανικές συνθέσεις, με εργαζόμενους πολλαπλών καθηκόντων και «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, υπονόμευση της ασφάλειας.

Για άλλη μία φορά ξεχώρισε ο υπονομευτικός και τυχοδιωκτικός ρόλος και η διγλωσσία του προέδρου της ΠΕΝΕΝ Α. Νταλακογιώργου, με τη θέση του ότι οι ναυτεργάτες «φοβούνται» και να μην φανούν για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

Ο προβοκατόρικος ρόλος του, είναι για χρόνια γνωστός, να υπονομεύει τα δικαιώματα των ναυτεργατών, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στους εφοπλιστές, όπως «θέσεις εργασίας για ορισμένους», «μην μιλάς - μη ζητάς, οι καιροί είναι δύσκολοι», «τα πληρώματα βρίσκονται κάτω από την δαμόκλειο σπάθη της εφοπλιστικής τρομοκρατίας και της πολιτικής επιστράτευσης».

Οι ναυτεργάτες έχουμε το δίκιο, τη δύναμη και μπορούμε οργανωμένα – συσπειρωμένα να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, απομονώνοντας τις δυνάμει τους εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και τους αριβίστες της πρώην Αυτόνομης Παρέμβασης/ΣΥΡΙΖΑ, που μεταλλάχθηκε σε ΜΕΤΑ και προετοιμάζουν κυβερνητικά κοστούμια.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην σύσκεψη την Τετάρτη 26 Μάρτη στις 10:30 το πρωί, στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Την Πέμπτη στις 27 Μάρτη στις 10:30 το πρωί στην Ομόνοια στο συλλαλητήριο για την ανεργία.

Την Τρίτη 1 Απρίλη στις 19:00 στην Ομόνοια στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ με αφορμή τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. καταδικάζοντας τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Keywords
Τυχαία Θέματα