Σύντομα στο Ρέντη και η κεντρική ιχθυαγορά

Να συμπληρώσει τις υπάρχουσες δομές της κρεαταγοράς και της λαχαναγοράς στο Ρέντη έρχεται η πολιτεία αποφασίζοντας τη δημιουργία και κεντρικής ιχθυαγοράς.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη σημερινή (09/09) συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.

Στόχος του έργου, που σύμφωνα με τον υπουργό θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, είναι «να

μπει το ιχθυεμπόριο σε μια τάξη, για να μη χάνει έσοδα το κράτος και για να ενισχυθεί και η θέση των Ελλήνων αλιέων».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών της Αθήνας είναι ένας δημόσιος φορέας που μπαίνει σταδιακά σε τάξη και πως είναι πλέον κερδοφόρος. Το έργο της κεντρικής ιχθυαγοράς, σημείωσε, θα γίνει με ΣΔΙΤ, θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα συνδυαστεί μ' ένα άλλο έργο ΣΔΙΤ που αφορά στο πάρκινγκ της Κεντρικής αγοράς για να εξυπηρετούνται τόσο οι έμποροι, όσο και οι καταναλωτές, στους οποίους πλέον η αγορά είναι ανοικτή για να ψωνίζουν φθηνότερα.

Στην ιχθυαγορά που θα εκτείνεται σε 11.000 τ.μ. προβλέπεται να εγκατασταθούν περίπου 43 καταστήματα και το συνολικό κόστος κατασκευής θα είναι περίπου 12 εκατ. ευρώ. Η σύμπραξη του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) με τον ιδιώτη φορέα θα έχει ως αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση/διαχείριση της Ιχθυαγοράς για 25 έτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα