Συνελήφθη στην Αθήνα Κινέζος «Βασιλιάς» των μαϊμού ρολογιών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

H σύλληψη του Κινέζου των μαϊμού ρολογιών, απομιμήσεων πασίγνωστων παγκοσμίως εταιριών (Rolex, Omega, Gucci, Swatch, Hilfiger), σε διαμέρισμα της οδού Καποδιστρίου στην Αθήνα, φέρνει στο φως

και μάλιστα εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, τα ιλιγγιώδη οικονομικά μεγέθη που χάνονται από την αγορά εξ αιτίας των απομιμήσεων.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα 116.870 ρολόγια και τις 929 ζώνες, που είχε προς πώληση ο Κινέζος… , είναι σταγόνα στο ωκεανό της οικονομικής ζημιάς, που υφίσταται ο εμπορικός κόσμος, αλλά και το κράτος το ίδιο, από τη διακίνηση των μαϊμού στη μαύρη αγορά.

Το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει των εορτών, αποκαλύπτοντας ότι, μόνο στην Ελλάδα, οι άμεσες απώλειες λόγω της παραποίησης-απομίμησης των επωνύμων προϊόντων, ανέρχονται σε 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο!Σε ποσοστά, το ποσό καλύπτει το 15,6% του συνόλου των πωλήσεων στους τομείς, όπου δραστηριοποιούνται τα διεθνή κυκλώματα στις απομιμήσεις προϊόντων.

Και κάτι ακόμη χειρότερο. Όλη αυτή η οικονομική ζημιά για τον εμπορικό κόσμο, έχει άμεσο αντίκτυπο στους εργαζομένους, καθώς σημαίνει απώλεια άνω των 20.000 θέσεων εργασίας.Πανευρωπαϊκά εκτιμάται ότι χάνονται κάθε χρόνο περισσότερα από 28 δις ευρώ, σε εννέα τομείς, λόγω της κυκλοφορίας των από μιμητικών προϊόντων, που βέβαια δελεάζουν το αγοραστικό κοινό, λόγω των χαμηλών σε σύγκριση με τα αυθεντικά, τιμών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρώπης επισημαίνουν ότι χάνονται επίσης άλλα 35 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω των εμμέσων επιπτώσεων της απομίμησης καθώς οι κατασκευαστές αγοράζουν λιγότερες πρώτες ύλες και υπηρεσίες από τους προμηθευτές, προκαλώντας έτσι, αλυσιδωτές επιπτώσεις σε άλλους κλάδους.

Οι τομείς, που πλήττονται είναι οι παρακάτω:

Είδη ένδυσης, υπόδησης.

Αθλητικά είδη.

Κοσμήματα και ρολόγια.

Τσάντες χειρός-πορτοφόλια

Αλκοολούχα ποτά και κρασιά.

Γυαλιά ηλίου και οράσεως.

Προϊόντα καλλωπισμού και προσωπικής φροντίδας.

Παιγνίδια.

Το άρθρο Συνελήφθη στην Αθήνα Κινέζος «Βασιλιάς» των μαϊμού ρολογιών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα