Συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις επικίνδυνους Αλβανούς που λήστευαν επωνύμους (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής έπεσε ο ένας από τους τέσσερις σκληρούς Αλβανούς, που συναποτελούσαν τη συμμορία ληστών των επωνύμων με λεία που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία να εκδοθούν ευρωπαϊκά εντάλματα καθώς οι υπόλοιποι τρεις της επικίνδυνης συμμορίας, που έχει ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών δύο φορές με καλάσνικοφ, έχουν διαφύγει στην Αλβανία.

Οι πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι πρόκειται για την εξάρθρωση της συμμορίας που είχε εξαπολύσει

άγριες ληστρικές επιθέσεις στο σπίτι της πασίγνωστης αισθητικού των σταρ Τέτας Καμπουρέλη, στο σπίτι του δημοφιλούς τραγουδιστή Νίκου Βέρτη και σε βάρος του μουσικού παραγωγού, πρώην σύντροφο της Έλενας Παπαρίζου, Τόνυ Μαυρίδη.

Μετά από επίπονες προσπάθειες η Ασφάλεια Αττικής συνέλαβε στον ΄Αγιο Δημήτριο, έναν 22χρονο Αλβανό, σε βάρος του οποίου και της συμμορίας σχηματίστηκε δικογραφία για τρεις απόπειρες δολοφονίας σε βάρος αστυνομικών και του συζύγου της Τέτας Καμπουρέλη, εννέα ένοπλες ληστείες, 36 διαρρήξεις και δύο υπεξαιρέσεις οχημάτων.

Βρέθηκε και το καλάσνικοφ με το οποίο πυροβολούσαν κατά των αστυνομικών

Έχουν κατασχεθεί πλήθος κοσμημάτων και διαρρηκτικών εργαλείων, ένα καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, τρία πιστόλια, 11.340 ευρώ, 1.100 δολάρια και ναρκωτικά.

Βρέθηκαν από την ασφάλεια και αποδόθηκαν στους κατόχους τους 18 αυτοκίνητα τα οποία είχαν αρπάξει στη διάρκεια των ληστρικών επιδρομών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κακοποιοί, που δεν δίσταζαν να πυροβολούν στο ψαχνό, είχαν συστήσει την ένοπλη συμμορία από τον Απρίλιο του 2016.

Με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αλλά πάντα με την παρουσία 28χρονου δραπέτη των φυλακών που ήταν ο αρχηγός της συμμορίας, βάζοντας κουκούλες στα κεφάλια, έκαναν διαρρήξεις και ληστείες σε πολυτελή σπίτια και διαμερίσματα της αττικής, αρπάζοντας μετρητά, κοσμήματα και τα αυτοκίνητα των θυμάτων.

Εισέβαλαν στα σπίτια από ανασφάλιστα παράθυρα

Κινούνταν πάντα με κλεμμένα αυτοκίνητα, εντόπιζαν τις κατοικίες και στη συνέχεια εισέβαλαν είτε από ανασφάλιστα παράθυρα είτε μετά από παραβίαση της κλειδαριάς.

Όταν οι ένοικοι ήταν στο εσωτερικό, τους κολλούσαν τα πιστόλια στο κεφάλι και τους εξανάγκαζαν να αποκαλύψουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων και των χρηματοκιβωτίων.

Όταν έκλεβαν και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών τα πήγαιναν σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους του Υμηττού, ώστε να μην εντοπίζονται από την Αστυνομία, ενώ σε όσα ανταποκρίνονταν στις… προδιαγραφές τους (ευρύχωρα, μεγάλου κυβισμού) έβαζαν πλαστές πινακίδες κλεμμένες από άλλα αυτοκίνητα ίδιας μάρκας και χρώματος!

Από θαύμα δεν τραυμάτισαν βαριά και δεν σκότωσαν

Σε φάσεις διαφυγής από θαύμα δεν τραυμάτισαν βαριά η και δεν σκότωσαν ακόμη αστυνομικούς που τους καταδίωξαν.

Στις 15 Αυγούστου 2016, στο Καματερό, σε απόπειρα διάρρηξης σπιτιού, πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με καλάσνικοφ.

Στις 10 Νοεμβρίου 2016, στην Καισαριανή, πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της ασφάλειας Νοτιοανατολικής αττικής που τους καταδίωξαν.

Επίσης είχαν πυροβολήσει και μέσα στο σπίτι της Τέτας Καμπουρέλη.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήθος κοσμημάτων Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο Τρία (3) πιστόλια Το χρηματικό ποσό των -11.340- ευρώ και των -1.100- δολαρίων Μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων Πλήθος κινητών τηλεφώνων Πλήθος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας Είδη ένδυσης

Το άρθρο Συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις επικίνδυνους Αλβανούς που λήστευαν επωνύμους (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα