Συνεχίζεται η πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Πετροπόλεμος, μολότοφ και φωτιές στους γύρω δρόμους (photos & videos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα Εξάρχεια, με ομάδες αντιεξουσιαστών που έχουν ήδη στήσει οδοφράγματα στην οδό Μπενάκη, ενώ έχουν βάλει φωτιά σε ένα ΙΧ στην περιοχή.

Η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό αυστηρό αστυνομικό κλοιό και χωρίς κανένα παρατράγουδο.

Ήδη, όμως, φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται το σκηνικό που είχε στηθεί και στην επέτειο του Πολυτεχνείου με αντιεξουσιαστές να πηγαίνουν κατευθείαν στα Εξάρχεια και να

μη μετέχουν στην πορεία, παίρνοντας έτσι, «θέσεις μάχης».Στην πλατεία των Εξαρχείων ξηλώνουν πλάκες από τα πεζοδρόμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ορισμένοι έχουν ανέβει ήδη σε ταράτσες κτιρίων, προκειμένου από εκεί να ρίχνουν αντικείμενα για να μην επιτρέπουν την προσέγγιση των αστυνομικών δυνάμεων στις εστίες της έντασης.

Νωρίτερα, μέλη του αντιεξουαστικού χώρου, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια.


Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την οδό Πανεπιστημίου προς τα Χαυτεία και από εκεί μέσω της Σταδίου έφτασαν στη Βουλή με τελικό τους προορισμό και πάλι τα Προπύλαια. Οι περισσότεροι, πάντως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα επιδιώξουν να φτάσουν στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην οδό Μεσολογγίου.


Την ίδια ώρα η Αθήνα είναι αστυνομοκρατούμενη περιοχή καθώς δεκάδες κλούβες με εκατοντάδες άντρες των ΜΑΤ βρισκονται παρατεταγμένες σε καίρια σημεία ετσι ώστε να επέμβουν και να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια.

Συνολικά περισσότεροι απο 3.000 αστυνομικοι βρίσκονται επί ποδός στο κέντρο της Αθήνας.

Το άρθρο Συνεχίζεται η πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Πετροπόλεμος, μολότοφ και φωτιές στους γύρω δρόμους (photos & videos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα