Συναινεί ο Σόιμπλε σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ευρωπαϊκά και διεθνή πολιτικό-οικονομικά θέματα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Ντένις Κόλμπεργκ, σε αποκλειστική δήλωση που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε :

«To Eurogroup συμφώνησε στις 24 Μαΐου 2016 να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Τα μέτρα απαριθμούνται σαφώς στην συμφωνία στην οποία και παραπέμπουμε. Μεταξύ άλλων αναφέρονται μέτρα για την εξασφάλιση του παρόντος χαμηλού επιτοκίου με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) εργάζεται αυτήν την στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων» Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Κόλμπεργκ ήταν απάντηση στο ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt σχετικά με το ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί με την λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους .

Ενώ αναφορικά με τις πληροφορίες που αναφέρθηκαν και στο δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας σχετικά με το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης εντός του σαββατοκύριακου για το ζήτημα του ελληνικού χρέους ο κ. Κόλμπεργκ σημείωσε «Το Εurogroup θα συνέλθει στις 5 Δεκεμβρίου και πάλι. Aπόψεις ανταλλάσσουμε φυσικά και εκτός Εurogroup τακτικά σε διάφορα επίπεδα. Παρακαλώ για την κατανόησή σας για το ότι δεν θα αναφερθούμε σε ενδεχόμενες συναντήσεις».

Υπενθυμίζεται, ότι στo Eurogroup που είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Μαϊου 2016 είχαν συμφωνηθεί συνοπτικά τα εξής :

Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο οι δυνατότητες για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης του χρέους του προγράμματος. Ενώ σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο είχε υπάρξει συναίνεση αναφορικά με την δυνατότητα να διερευνηθεί το ενδεχόμενο λήψης μέτρων όπως είναι η παροχή μεγαλύτερης περιόδου χάριτος ή επιμήκυνση της αποπληρωμής ώστε το ελληνικό χρέος να είναι βιώσιμο. Επιπρόσθετα σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα είχε μείνει ανοικτή η πιθανότητα λήψης πρόσθετων μέτρων για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σε συνέργεια με την εξέλιξη του ελληνικού προγράμματος.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Συναινεί ο Σόιμπλε σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα