Συναγερμός στο Αιγαίο: Αυξάνονται πάλι οι ροές προσφύγων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την ανεξέλεγκτη κατάσταση η οποία μπορεί να διαμορφωθεί στο «μέτωπο» του προσφυγικού, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, παρουσιάζει ο Guardian.

Ενδεικτικός είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος της αγγλικής εφημερίδας: «συναγερμός στα νησιά του Αιγαίου».

Κι αυτό γιατί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ροές με αποτέλεσμα τα Hot-spot των νησιών του ανατολικού Αιγαίου να είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Με την τουριστική περίοδο

να βρίσκεται στο απόγειό της, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, δήλωσε πριν από δύο ημέρες ότι χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαρκής και εμφανώς αυξανόμενη ροή προσφύγων. Μάλιστα, ένας διασώστης που εργάζεται στη Λέσβο ανέφερε ότι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο νησί έχουν αρχίσει να θυμίζουν τις ημέρες πριν από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τον περιορισμό των μαζικών αφίξεων προσφύγων.

Ιδιαίτερη ανησυχία για τη συμφωνία Τουρκίας -ΕΕ εξάλλου προκαλεί η δήλωση που έκανε χθες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Η μέχρι τώρα επιτυχία της είναι εύθραυστη. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει υπονοήσει αρκετές φορές ότι θέλει να την ακυρώσει», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Η ανησυχία για κάτι τέτοιο εντάθηκε στην Αθήνα και μετά από την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να ανακαλέσει τους Τούρκους αξιωματούχους που επέβλεπαν την εφαρμογή της συμφωνίας επί ελληνικού εδάφους.

Πολλά όμως θα εξαρτηθούν, αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian, από το αν ο Ερντογάν υλοποιήσει την υπόσχεσή του για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία.

Το άρθρο Συναγερμός στο Αιγαίο: Αυξάνονται πάλι οι ροές προσφύγων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα