Στο Μαξίμου ο Κορεάτης πρωθυπουργός

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ιδιαίτερη είναι η σημασία της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας Λι Νακ Γιον, καθώς είναι γνωστό πως οι δυο χώρες διατηρούν πολύ καλές σχέσεις. Η Κορέα θαυμάζει τον πολιτισμό την Ελλάδας, ενώ αντιλαμβάνεται πως μπορούν να δημιουργηθούν οικονομικές ευκαιρίες σε πολλά επίπεδα.

Δεν θεωρείται άλλωστε, τυχαίο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της

Κορέας επέλεξε την Ελλάδα, ως τον πρώτο του σταθμό στο εξωτερικό, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Από την άλλη και ο πρέσβης της Κορέας στην Ελλάδα Γιονγκ Τζιπ Αν, μέσω του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων δήλωσε πως «οι δύο χώρες έχουν τα σωστά συστατικά για την οικοδόμηση ισχυρών διμερών σχέσεων».

Αφορμή για την επίσκεψη του Λι Νακ Γιον είναι η παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρόλα αυτά, στο επίκεντρο της επίσκεψής του είναι η οικονομική συνεργασία- υψηλή τεχνολογία, ναυπηγεία, αγροτοδιατροφικά προϊόντα, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαπανεπιστημιακή συνεργασία είναι οι τομείς που η χώρα μας μπορεί να πετύχει σημαντικές συμφωνίες.

Στον τομέα των υψηλών τεχνολογιών εταιρείες κολοσσοί, όπως η Samsung, έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για συνεργασία, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η κορεατική εταιρεία έχει εξαγοράσει ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Κορέα έχει εκφράσει ενδιαφέρον για ανταλλακτικά πλοίων. Το κλείσιμο μιας τέτοιας συμφωνίας συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη, καθώς θα εξάγουμε σε μια χώρα που διαθέτει από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία του κόσμου. Αντίστοιχο υψηλό ενδιαφέρον έχει εκφραστεί και για αγροτοδιατροφικά προϊόντα με την Κορέα να επιθυμεί να εισάγει φέτα, λάδι, κρασί και ελιές.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δυο ανδρών θα βρεθούν και ζητήματα διαπανεπιστημιακής συνεργασίας, καθώς ο ελληνικός πολιτισμός διδάσκεται στα σχολεία της Κορέας, αλλά και θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν θέματα εξωτερικής πολιτικής με αιχμή τις εξελίξεις στην ευρύτερη δίκη μας περιοχή, όσο και στην Κορεατική Χερσόνησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το πέρας των συνομιλιών ο Αλέξης Τσιπρας και ο Λι Νακ Γιον θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας.

Στη συνέχεια, το ελληνικό κλιμάκιο -που θα αποτελείται από τους υπουργούς Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, και τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομίας Στεργιο Πιτσιόρλα, Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο- θα έχει διευρυμένες επαφές με τους Κορεάτες ομολόγους του.

Το άρθρο Στο Μαξίμου ο Κορεάτης πρωθυπουργός εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα