Στο 1 δις ευρώ αυξάνει η Ε.Ε. τη βοήθεια για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Την αύξηση της οικονομικής βοήθειας που θα προσφέρει για την καταπολέμηση του Έμπολα αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, Συγκεκριμένα το ποσό θα είναι ένα δισεκατομμύριο ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Από την πλευρά του, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ

(WFP) προειδοποίησε ότι η επιδημία του Έμπολα κινδυνεύει να προκαλέσει επισιτιστική κρίση στις χώρες της Δυτικής Αφρικής την ώρα που δύο νέα κρούσματα στο Μαλί και στη Νέα Υόρκη αυξάνουν την ανησυχία ότι η νόσος ενδεχομένως να εξαπλωθεί περαιτέρω σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο μεταξύ ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες την επέκταση των ελέγχων «σε όλα τα μέσα μεταφοράς» στη Γαλλία για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του Έμπολα.

«Η Γαλλία οφείλει να έχει συστήματα ελέγχου που δεν πρέπει να είναι απλώς έλεγχοι στις αερομεταφορές, αλλά και έλεγχοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς, ακόμη και στα θαλάσσια. Αυτό το σύστημα ελέγχου θα εφαρμόσουμε» δήλωσε ο Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης.

Ο Ολάντ υπενθύμισε ότι η Γαλλία δραστηριοποιείται ήδη στη Γουινέα όπου αναμένεται να ανοίξει ένα τρίτο κέντρο θεραπείας, όπως και ένα ακόμη κέντρο ειδικά για τα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού στη Γουινέα.

Η επιδημία του Εμπολα έχει προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 4.900 ανθρώπων στα περίπου 10.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί και η νόσος συνεχίζει να πλήττει τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Την ίδια ώρα στο Τόκιο, μικρή ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να προσφέρει 10.000 μάσκες υψηλής προστασίας στις τρεις πλέον πληγείσες από την επιδημία του Εμπολα χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα