Στις κάλπες οι Γεωργιανοί σήμερα

Στις κάλπες προστρέχουν σήμερα 3,6 εκατομμύρια ψηφοφόροι στη Γεωργία, προκειμένου να εκλέξουν τα 150 μέλη του κοινοβουλίου της χώρας.

Η εκλογική μάχη θα δοθεί ανάμεσα στο κόμμα του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, το Ενωμένο Εθνικό Κίνημα, και τον συνασπισμό «Γεωργιανό Όνειρο» της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Μπιντζινα Ιβανιτσβίλι.

Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά, από το πρόσφατο σκάνδαλο, που ξέσπασε όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνουν κρατούμενους σε φυλακή της πρωτεύουσας Τμπιλίσι να υφίστανται βασανιστήρια, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και την καταδίκη της διεθνούς κοινότητας, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της προεκλογική εκστρατεία των δύο κομμάτων ήταν οι «προκλήσεις» και «επιθετικότητα», σύμφωνα με τους παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ)

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης κατηγορεί τον Σαακασβίλι ότι επέβαλε ένα απολυταρχικό καθεστώς στην χώρα αυτή των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία πλήττεται από τη φτώχεια.

Από την πλευρά του το κυβερνών κόμμα τονίζει πως μια πιθανή νίκη του Ιβανιτσβίλι, θα αποτελέσει τροχοπέδη για  τον εκσυγχρονισμό της χώρας και θα την φέρει πίσω στο παρελθόν της διαφθοράς και του χάους.



Keywords
Τυχαία Θέματα