Στις 27/6 η δίκη των Γιώργου, Ανδρέα Κουρή &Γιαννίκου

Για τις 27 Ιουνίου 2014 αναβλήθηκε η δίκη των επιχειρηματιών Γιώργου και Ανδρέα Κουρή και του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Τ/Σ ΑΛΤΕΡ Κώστα Γιαννίκου, για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Το δικαστήριο δέχθηκε την ένσταση ακυρότητας που υπέβαλαν οι συνήγοροι του Γιώργου Κουρή του κλητηρίου θεσμίσματος, ενώ παράλληλα εξέδωσε διαταγή προς το Ελληνικό Δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους

του ΑΛΤΕΡ, κατά την επίδικη περίοδο και το ποσό του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, βάσει των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την επιχείρηση.

Όπως ισχυρίζονται οι συνήγοροι του εκδότη, ο ισχυρισμός του Γιώργου και Ανδρέα Κουρή ότι δεν είχε γίνει σωστός υπολογισμός του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, βεβαιώνεται, και γι αυτό το δικαστήριο δεν μπορούσε να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης .

Όπως εξηγούν, το ποσό του 1.537.627,72 ευρώ είχε υπολογισθεί με βάση τους μισθούς που όφειλε να καταβάλει η επιχείρηση βάσει των καταστάσεων εργασία. Αυτό όμως, όπως επισημαίνουν, δεν είναι και το πραγματικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί για την περίοδο 1-2-2011- 30-9-2011, καθώς το κανάλι υπολειτουργούσε και οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν απεργίες και επίσχεση εργασίας, λόγω της μη καταβολής των μισθών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα