Στηρίζει κριτικά η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου τον αγώνα των εργαζομένων

Ανακοίνωση με δήλωση στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έκανε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου. Η κ. δήμαρχος παράλληλα ζητά από τους εργαζομένου «να λάβουν όλα τα μέτρα, που απαιτούνται (προσωπικό ασφαλείας κ.λπ.) ώστε οι επιπτώσεις στους συμπολίτες, να είναι όσο το δυνατό μικρότερης έντασης».

Η κ. Ανδρούτσου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Δημοτική Αρχή χαιρετίζει και συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων, άλλωστε οι αιρετοί των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πληρώνει τεράστιο τίμημα στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής, σε βάρος πάντα του κοινωνικού κράτους, έχουν συνταχθεί στο γενικότερο αντιμνημονιακό αγώνα, αλλά παράλληλα προσδοκά από αυτούς να λάβουν όλα τα μέτρα, που απαιτούνται (προσωπικό ασφαλείας κ.λπ.) ώστε οι επιπτώσεις στους συμπολίτες μας, που ήδη στενάζουν από τα σκληρά οικονομικά μέτρα, να είναι όσο το δυνατό μικρότερης έντασης. Παράλληλα, απευθυνόμαστε στους συνδημότες μας με την παραίνεση να περιορίσουν στο ελάχιστο την απόθεση απορριμμάτων, δεδομένου ότι και μετά τη λήξη της απεργίας θα απαιτηθεί χρόνος για την αποκομιδή του τεράστιου όγκου που έχει συσσωρευτεί και απειλεί τη δημόσια υγεία.  

Τέλος, ζητάμε την κατανόηση των συνδημοτών μας για την ταλαιπωρία που υφίστανται και εκφράζουμε την απαίτηση μας προς την Κυβέρνηση, που υπερψήφισε τα τελευταία μέτρα να αναδείξει πάραυτα και με σαφείς πολιτικές, αυτό που δήλωσε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της 7ης Νοεμβρίου, ότι «άνοιξε ο δρόμος για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την οικονομική ανάκαμψη»(!). 

Διαφορετικά, θα μιλάμε για έναν ακόμη εμπαιγμό του ελληνικού λαού, που θα έχει επιφέρει το τελειωτικό κτύπημα στο ήδη λαβωμένο πολιτικό σύστημα της χώρας και θα έχει στρώσει ακόμη περισσότερο το δρόμο σε αντιδημοκρατικές και ολοκληρωτικές επιλογές.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε, να γρηγορούμε και να σχεδιάζουμε μέσα από συλλογικές και διαφανείς διαδικασίες το μέλλον της κοινωνίας μας, που ήδη διαφαίνεται πολύ διαφορετικό». 

Keywords
Τυχαία Θέματα