Στην Αθήνα το FBI για την απίστευτη πατέντα διακίνησης κοκαΐνης: Οι… συνταγές του «Μάγειρα» (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο αστυνομικοί του F.B.I, έρχονται τις προσεχείς ημέρες στην Αθήνα με στόχο να επισκεφθούν τη Δίωξη Ναρκωτικών και να πληροφορηθούν «από πρώτο χέρι».

Τα στοιχεία της παγκόσμιας πατέντας διακίνησης κοκαΐνης, που δεν ανιχνεύεται, ούτε από τα υπερσύγχρονα μηχανήματα ακτινών, ούτε από αστυνομικούς σκύλους!

Επίσης, μέσω της Ιντερπόλ και της Γιούροπολ ενημερώνονται τα Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών των ευρωπαϊκών κρατών για να εξουδετερώσουν

τη νέα πατέντα, δημιουργός της οποίας φέρεται Κολομβιανός χημικός, που αποκαλείται «μάγειρας»!

Ο «μάγειρας» την επεξεργαζόταν και σχεδόν… αόρατη την τοποθετούσε σε διαφημιστικά φυλλάδια

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Δίωξη της Ασφάλειας Αττικής, το καρτέλ της Βολιβίας, κατάφερνε μέσω των γνώσεων του «μάγειρα» να τοποθετεί την κοκαΐνη σχεδόν σε πολτοποιημένη μορφή πάνω σε χαρτόνια, τα οποία βρίσκονταν ενσωματωμένα στο εσωτερικό πλαστικών φακέλων με διαφημιστικά παντός είδους αλλά και σε αντίστοιχα έγχρωμα ημερολόγια.

Μέλη του καρτέλ παραλάμβαναν τα διαφημιστικά στην Ελλάδα

Ταχυδρομούνταν από τη Βολιβία και μέλη του κυκλώματος παραλάμβαναν τα διαφημιστικά φυλλάδια και τα ημερολόγια στην Αττική και στην Κρήτη.

Όταν έφθαναν εδώ, κατέφθανε αεροπορικώς και ο Κολομβιανός «μάγειρας».

Σε ειδικό χώρο στην Επισκοπή της Κρήτης, κατάφερνε με τις γνώσεις του να μετατρέπει και πάλι την πολτοποιημένη- υγροποιημένη κοκαϊνη σε σκόνη, έτοιμη για διακίνηση εντός και εκτός Ελλάδος.

Είχε τις γνώσεις να τριπλασιάζει την ποσότητα της κόκας με νόθευση

Και όχι μόνο αυτό.

Είχε τη δυνατότητα να τη νοθεύει και όπως είπαν οι αξιωματικοί τα πέντε κιλά κοκαΐνης που κατέσχεσαν, σίγουρα θα γίνονταν με προσμίξεις δέκα πέντε, αυξάνοντας τα κέρδη του καρτέλ.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα στο οποίο «εγκέφαλος» ήταν ένας σεσημασμένος Αλβανός σε βάρος του οποίου μάλιστα εκκρεμούσε καταδίκη σε ισόβια για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούνται ακόμα από έναν ακόμη Αλβανό, συνεργάτη του «εγκέφαλου» και έναν Έλληνα.

Ο τελευταίος ήταν υπεύθυνος για την εδώ παραλαβή των φακέλων, εμπλέκονται και μέλη από Βενεζουέλα, Άγιο Δομήνικο, τη Ρωσία, τη Γεωργία, τη Βουλγαρία,. Συνολικά οι συλλήψεις έφθασαν τις είκοσι δύο.

Τα ευφάνταστα υποκοριστικά που χρησιμοποιούσαν

Μάλιστα, το κύκλωμα είχε αναπτύξει και ένα ξεχωριστό κωδικοποιημένο τρόπο δίνοντας ευφάνταστα προσωνύμια στα μέλη εκείνα, που θα αναλάμβαναν αποστολή.

Στις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες δεν ανέφεραν αριθμούς αλλά γράμματα του αλφαβήτου που γνώριζαν μεταξύ τους από πριν σε τι ποσότητες αναφέρεται.

Ο Τζίμι ή Χοντρός ή Θείος ή Μπελούλ- Ο Σάκι, ο Χοντρούλης και το Βουνό

Χρησιμοποιούσαν και ψευδώνυμα. Ο Αλβανός «εγκέφαλος» αποκαλούνταν «Τζίμι, Χοντρός, Γκριζομάλλης, Θείος και Μπελούλ», το δεξί του χέρι , επίσης Αλβανός, αποκαλούνταν «Σάντρι, Αλέκος, Χοντρούλης, Κούτσικος και Βουνό».

Ο… Πατάτας, ο Ρέστος, ο Πέπε, ο Λουκάνης και ο… Μάγειρας

Ο ένας υπήκοος Βενεζουέλας, αναφερόταν, ως «Πέπε, Πατάτας, Γέρος, Παππούς, Ρέστος, Λούκας, Λουκάνης και Ρεστολουκάνης κλπ.», ο Κολομβιανός χημικός ως «μάγειρας», η Κολομβιανή που έκανε τον μεσάζοντα στα κυκλώματα της Ισπανίας και της Δυτικής Ευρώπης «Πατριώτισσα και Κυρά» και ο Έλληνας επικεφαλής της δεύτερης υποομάδας είχε το ψευδώνυμο, «Κοντός, Μπασκετμπολίστας, η Μαγαζάτορας».

Το άρθρο Στην Αθήνα το FBI για την απίστευτη πατέντα διακίνησης κοκαΐνης: Οι… συνταγές του «Μάγειρα» (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα