Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Περιφέρεια Αττικής για τα χαλασμένα φανάρια

Το πρόβλημα, που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό κατά κόρον με την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των κόμβων φωτεινής σηματοδότησης στην Αττική, επανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη εξαιτίας της μη μεταφοράς πιστώσεων για τις μεταφερόμενες αρμοδιότητες από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ).

Γι’ αυτό το λόγο πήγε χθες το απόγευμα στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών κα Ελένη Ράϊκου μαζί με την Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

κα Μαρία Παπασπύρου, προκειμένου να την ενημερώσει για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και να εξετασθεί εάν προκύπτουν ευθύνες από τα συναρμόδια υπουργεία για «τυχόν παραβίαση του Συντάγματος».

Όπως δήλωσε ο κ. Σγουρός εξερχόμενος της Εισαγγελίας, «πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί ο Νόμος και το Σύνταγμα που απαιτεί τη μεταβίβαση των αναγκαίων πόρων προκειμένου μια αρμοδιότητα να μεταφερθεί στην Αυτοδιοίκηση. Το ΥΠΟΜΕΔΙ επιχειρεί απλώς να μας μεταβιβάσει τα χρέη του. Τα 225 εκατομμύρια ευρώ χρέη του Υπουργείου, η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να τα αναλάβει. Αν δε δοθούν τα αναγκαία κονδύλια, δεν θα υπογράψουμε το Πρωτόκολλο Παραλαβής για τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες, όπως έχουμε δεσμευθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Ο κ. σγουρός θα καταθέσει φάκελο με όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία και όπως τόνισε ο ίδιος «επιτέλους ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Με επικοινωνιακά τρικ δεν λειτουργεί το κράτος».

«Ντρέπομαι σαν πολίτης, όταν το κράτος απειλεί να κόψει το ρεύμα σε όποιον πολίτη χρωστά στη ΔΕΗ, 100 ευρώ, και ταυτόχρονα το ίδιο κράτος έχει απλήρωτους λογαριασμούς στη ΔΕΗ ύψους περίπου 70 εκατομμύριων ευρώ, από τη δεκαετία του 1990 και μετά, για τα φανάρια και τον ηλεκτροφωτισμό», κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Keywords
Τυχαία Θέματα