Σταθερά πολλά τα κλειστά καταστήματα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας

Τάση σταθεροποίησης του υψηλού ποσοστού των κλειστών καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας σε επίπεδο της τάξης του 30% (με περιθώριο απόκλισης ±3%) φανερώνει η απογραφή της Εμπορικής Χωροταξίας της ΕΣΕΕ. Την ίδια ώρα στον Πειραιά, πάνω από 3 στις 10 επιχειρήσεις έχουν βάλει «λουκέτο».

Ο

αριθμός των κλειστών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά παραμένει ανησυχητικά υψηλός, παρά τη μικρή βελτίωση που εμφανίζεται το 2014, επισημαίνουν οι μελετητές.

«Οι “πιάτσες λουκέτων” που δημιουργήθηκαν στην κρίση εξακολουθούν να υπάρχουν, αφού μέσα στο 2014, λίγα μαγαζιά έκλεισαν, αλλά και λίγα άνοιξαν. Επιπλέον, η δήθεν “απελευθέρωση” των προσφορών και η διαμόρφωση ενός ανεξέλεγκτου πλαισίου λειτουργίας της αγοράς, σε περίοδο επίμονου αποπληθωρισμού κρίνουμε ότι όχι μόνο θα δυσχεραίνει το ίδιο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, αλλά θα οδηγήσει σε επιδείνωση της αγοράς», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Ειδικότερα, στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας το ποσοστό κλειστών καταστημάτων είναι 27%. Διαπιστώνεται πάντως μικρή βελτίωση συγκριτικά με τον Μάρτιο 2014, οπότε και το ποσοστό των λουκέτων για το σύνολο του εμπορικού κέντρου ήταν 31,1%.

Στον Πειραιά, παρά τα ενθαρρυντικά σημάδια μικρής βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος το 2014, η εικόνα απογοήτευσης είναι πλέον μόνιμη, αφού η αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων στις τρεις εμπορικές ζώνες της πόλης κυμαίνεται μεταξύ 31 – 48% και δυστυχώς συνεχίζει να ενισχύεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα