«Στα σκαριά» μείωση στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ

Τον εξορθολογισμό προς τα κάτω των τιμολογίων νερού, εξετάζει η ΕΥΔΑΠ, καθώς υπάρχουν μεγάλα αποθέματα στους ταμιευτήρες της που επαρκούν για τα επόμενα 3 με 4 χρόνια, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Στέλιος Σταυρίδης.

Ο τρόπος μείωσης των τιμολογίων θα αποφασιστεί και θα πάρει «σάρκα και οστά» μέσα στο επόμενο δίμηνο. Βάσει των στοιχείων, περίπου 100.000 καταναλωτές δυσκολεύονται να πληρώσουν έναν με δύο λογαριασμούς τον χρόνο, ενώ πάνω από 200.000 οικογένειες,

ετησίως, ζητούν διακανονισμούς.

Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι προχωρά η διαδικασία είσπραξης των τεραστίων χρεών που έχουν οι δήμοι και το Δημόσιο (περίπου 523 εκατ. ευρώ οφείλει το Δημόσιο και 330 οι δήμοι). Πρώτοι στα χρέη είναι το υπουργεία Ανάπτυξης και Αθλητισμού και οι δήμοι Μαραθώνα και Φυλής.

Εξάλλου, η ΕΥΔΑΠ μελετά ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους περίπου 90.000 καταναλωτές που εμφανίζονται, ετησίως, με εσωτερικές διαρροές στο δίκτυο.

Τέλος, ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ δεν θέλησε να πάρει θέση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, λέγοντας ότι αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης και «αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να είμαι ένας καλός μάνατζερ στην επιχείρηση προς όφελος των καταναλωτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα