Στα χέρια της Πυροσβεστικής βασικός ύποπτος για εμπρησμούς δασών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Βασικός ύποπτος για εμπρησμούς δασών, βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στα χέρια των αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στη Σάμο βρέθηκε αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός που αποτελείτο από «φιδάκι» με σπίρτα, συνδεδεμένα με σχοινί, δίπλα σε δάσος!

Σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία πληθαίνουν συνεχώς οι φωνές ότι ένα μέρος των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα είναι έργο εμπρηστών, ομάδα αστυνομικών που έχει ως αποστολή τον εντοπισμό σε δασικές εκτάσεις υπόπτων ατόμων, συνέλαβε

το μεσημέρι σε δρόμο της Πάρνηθας έναν 63χρονο.

Οι κινήσεις του θεωρήθηκαν ύποπτες

Ο συλληφθείς επέβαινε σε αυτοκίνητο, οι κινήσεις του θεωρήθηκαν ύποπτες και κλήθηκε να σταματήσει για έλεγχο.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν σύνεργα για άναμμα φωτιάς.

Κεριά τύπου ρεσό στην κατοχή του

Συγκεκριμένα, αναπτήρες, στουπιά εμποτισμένα σε εύφλεκτο υγρό και κεριά τύπου Ρεσό.

Πρόκειται για τα κεριά, που έχουν γύρω τους μεταλλικό περίβλημα και συνήθως χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό στα σπίτια.

Δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους

Δεν μπόρεσε κατά τις πληροφορίες να δικαιολογήσει ούτε την παρουσία του εκεί αλλά ούτε την κατοχή των ειδών αυτών.

Έτσι, προσήχθη στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης εγκλημάτων Εμπρησμού όπου εξετάζεται κατά πόσο εμπλέκεται ο συγκεκριμένος 63χρονος με φωτιές που ξέσπασαν τον τελευταίο καιρό στην Πάρνηθα η και σε άλλα σημεία της Αττικής.

Εμπρηστικός μηχανισμός τύπου «φιδάκι» σε δάσος της Σάμου

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, στην περιοχή Κέδρος στη Σάμο, από ιδιώτη, βρέθηκε αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός κατά το ήμισυ ενεργοποιημένος.

Πάντα κατά την ανακοίνωση, «αποτελείτο από εντομοαπωθητικό (φιδάκι) με σπίρτα συνδεδεμένα με σχοινί, σε πρανές οδού, πλησίον δασικής έκτασης».

Ο μηχανισμός παρελήφθη από αξιωματικούς της πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα.

Ελπίζεται ότι καθώς δεν ενεργοποιήθηκε και δεν καταστράφηκε, θα βρεθούν αποτυπώματα η και γενετικό υλικό αυτού που τον συναρμολόγησε και τον τοποθέτησε δίπλα στη δασική έκταση.

Τρεις αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής με τη βοήθεια διερχόμενου εντόπισαν στην περιοχή της Αμφιλοχίας τρεις αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Επρόκειτο για σπίρτα, ενωμένα με τσιγάρα και τυλιγμένα με ταινία.

Πολλοί πιστεύουν πως μεγάλος αριθμός πυρκαγιών οφείλεται σε εμπρησμό

Η σύλληψη του 63χρονου έρχεται σε μια στιγμή που επιτελείς της πυροσβεστικής και ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Τόσκας, θεωρούν έργο εμπρηστών τόσο τις φωτιές που κατέκαψαν τη Ζάκυνθο όσο και άλλες πυρκαγιές, από τις εκατοντάδες που ξεσπάνε καθημερινά.

Το άρθρο Στα χέρια της Πυροσβεστικής βασικός ύποπτος για εμπρησμούς δασών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα