Σουλτανικοί «βρυχηθμοί» κατά Ολλανδίας και Γερμανίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πιο χαμηλά είναι δύσκολο να πέσουν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, με τον Ταγίπ Ερντογάν από τη μια να απειλεί με κυρώσεις την Ολλανδία, ενώ από την άλλη να κατηγορεί τη Γερμανία ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία. Προσάπτοντας μάλιστα στους Ολλανδούς την κατηγορία του ναζισμού, δήλωσε πως θα προσφύγει Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων…
Σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε ότι θα καταστήσει την Ολλανδία υπόλογη και θα επιβάλλει σε βάρος της «όποιες διπλωματικές κυρώσεις διαθέτει», ενω δήλωσε: «Η καγκελάριος της Γερμανίας

τάσσεται στο πλευρό της Ολλανδίας. Ντροπή σου. Αυτό σημαίνει ότι κι εσύ κουβαλάς τα ίδια μυαλά» είπε και… πέρασε στον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε: «Εγώ δεν είμαι το αφεντικό. Το αφεντικό στη δική μου χώρα είναι ο λαός. Εσύ ακόμη δεν έχεις μάθε τι σημαίνει δημοκρατία».
Από την πλευρά της νωρίτερα η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε επιχειρηματίες στο Βερολίνο, είχε ταχθεί στο πλευρό της Χάγης μετά τις αναφορές Ερντογάν για Ολλανδία-«ναζιστικό κατάλοιπο» σε συνέχεια ανάλογων αναφορών του κατά της Γερμανίας. «Η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά τη ρητορική και οποιεσδήποτε άλλες συγκρίσεις με εθνικοσοσιαλισμό όπως διατυπώνονται από τον Τούρκο πρόεδρο» επισήμανε η Μέρκελ, ενώ τόνισε ότι έχει ήδη καταδικάσει τις συγκρίσεις με τους ναζί στις οποίες ο ίδιος είχε προβεί καταφερόμενος εναντίον της Γερμανίας την προηγούμενη εβδομάδα.

«Αυτή η απόρριψη ισχύει επίσης για τους συμμάχους μας, όπως τους Ολλανδούς. Αυτές οι συγκρίσεις είναι απόλυτα άστοχες. Ευτελίζουν την οδύνη [των θυμάτων]. Ειδικά στην Ολλανδία, που βίωσε τόσο μεγάλο πόνο εξαιτίας του εθνικοσοσιαλισμού, είναι κατηγορηματικά απαράδεκτο. Για αυτό ακριβώς τον λόγο η Ολλανδία μπορεί να βασίζεται στην πλήρη στήριξή κι αλληλεγγύη μου σε αυτό το θέμα», δήλωσε η κα Μέρκελ. Η Ολλανδία με τη σειρά της εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Ολλανδούς πολίτες στην Τουρκία να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και πολυσύχναστα σημεία.

Το άρθρο Σουλτανικοί «βρυχηθμοί» κατά Ολλανδίας και Γερμανίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα