Σοκ: Επικίνδυνες ουσίες εντοπίστηκαν σε διάσημες σοκολάτες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει τα ευρήματα ερευνών από τις δημοφιλείς σοκολάτες Kinder στη Γερμανία, αφού εντοπίστηκαν επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες.

Γι’ αυτό τον λόγο ο μη κερδοσκοπικός ευρωπαϊκός οργανισμός «Foodwatch» ζήτησε να ανακληθούν άμεσα από τα γερμανικά ράφια καταστημάτων οι σοκολάτες Kinder της εταιρείας «Ferrero», όπως και τα σοκολατάκια «Lindt Fioretto Nougat», καθώς και οι ριζογκοφρέτες «Sun Rice Classic» της «Rübezahl Schokoladen».

Σύμφωνα με τον οργανισμό προστασίας των καταναλωτών «Foodwatch» οι

ανωτέρω σοκολάτες περιέχουν το αρωματικό ορυκτέλαιο (MOAH) που είναι επικίνδυνο για την υγεία. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι εταιρείες εμφανίζονται απρόθυμες να ανακαλέσουν τα προϊόντα τους.

Ο John Heeg από το «Foodwatch» υποστήριξε σχετικά: «Οι βιομηχανίες είναι ένοχες για αμέλεια. Αντί να αποσύρουν τα γλυκά από τα ράφια και να προειδοποιήσουν τους καταναλωτές, υποστηρίζουν ότι οι κινήσεις τους είναι νόμιμες».

Ο οργανισμός «Foodwatch» έλεγξε περισσότερα από 20 είδη από σοκολάτες και πατατάκια, προτού αποκαλύψει τα συμπεράσματα. Κατόπιν εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας τους καταναλωτές για τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει στην υγεία η κατανάλωση των συγκεκριμένων προϊόντων. Ο Hegg δήλωσε: «Δεν μπορείς να το δεις, δεν μπορείς να το γευτείς, αλλά είναι εκεί. Συνιστούμε να μην αγοράζετε αυτά τα προϊόντα, καθώς τα επίπεδα των ουσιών που βρέθηκαν, είναι απαράδεκτα».

Σύμφωνα με την «RT» τα χημικά μεταφέρονται στα τρόφιμα κυρίως μέσω συσκευασιών, οι οποίες ανακυκλώνονται , αφού προηγουμένως είχαν εντυπωθεί με μελάνι, το οποίο εμπεριέχει έλαια και άλλες καρκινογόνες ουσίες.

Το άρθρο Σοκ: Επικίνδυνες ουσίες εντοπίστηκαν σε διάσημες σοκολάτες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα