Σόιμπλε: Καμιά ελπίδα για γερμανικές αποζημιώσεις

Απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καταβολής γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα από την περίοδο Κατοχής, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι το εν λόγω ζήτημα «έχει ξεκαθαριστεί από καιρό» και δεν βλέπει «καμία ελπίδα στην αξίωση για αποζημιώσεις».

Σε συνέντευξη του στην Neue Osnabruecker

Zeitung, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην πρώτη αντίδραση για το σχετικό πόρισμα και καλεί να μην οδηγείται ο κόσμος στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα τα περί αξιώσεων για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία» είπε ο Σόιμπλε.

Η Ελλάδα, ανέφερε, «έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμo δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται». «Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα