Σκληρή κριτική Γερμανικού Τύπου σε Σόιμπλε: «Είσαι ψεύτης!»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πολύ σκληρή κριτική εξαπολύει με δημοσίευμα της η σημερινή γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή το mini Eurogroup που εν τέλει ακυρώθηκε.

Η εφημερίδα κατηγορεί τον υπουργό για μία «κατά το δοκούν διαχείριση των γεγονότων»

χαρακτηρίζοντας τον στην ουσία ψεύτη, για ένα Εurogroup που ήταν προγραμματισμένο με πρωταγωνιστικό ρόλο το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς αναλυτές, αυτό που ώθησε τον Σόιμπλε στην ακύρωση του προγραμματισμένου «ραντεβού», ήταν η διαρροή της είδησης, τη στιγμή που ο υπουργός αρνιόταν κατηγορηματικά οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος της Ελλάδας.

Πηγές του Βερολίνου, υποστηρίζουν πως ο υπουργός Οικονομικών δεν ήθελε να επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει ελπίδες για πιθανή ελάφρυνση του χρέους. Οποιαδήποτε δημόσια παραδοχή του Σόιμπλε πως διαπραγματεύεται το ελληνικό χρέος, θα τον εξέθετε, ύστερα από την επιμονή του να μπει το ζήτημα της διαπραγμάτευσης «κάτω από το χαλί» μέχρι τις εκλογές του 2018.

Φαίνεται όμως πως ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεση του και οι πιέσεις του Διεθνούς Οικονομικού Ταμείου που αξιώνουν την ελάφρυνση του χρέους , δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τη θέση του. Ο Σόιμπλε, νιώθει πλέον τη «θηλιά» να τον πνίγει, καθώς από τη μία θέλει να διασφαλίσει τη συμμετοχή του Ταμείου που έχει υποσχεθεί στους βουλευτές, κι από την άλλη σκέφτεται τις ερχόμενες εκλογές.

Πολλοί είναι όμως αυτοί που θεωρούν τη μίνι Σύνοδο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και το ελληνικό χρέος αναγκαία και θεωρούν πως η «συνάντηση» απλώς αναβλήθηκε. Το σίγουρο είναι, πως όσο τα μέσα ασχολούνται με τις κινήσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο ίδιος δεν θα κάνει απολύτως κανένα βήμα πίσω.

Το άρθρο Σκληρή κριτική Γερμανικού Τύπου σε Σόιμπλε: «Είσαι ψεύτης!» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα