Σχέδιο της κυβέρνησης για 300.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα σε 2 χρόνια

Η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα δημιουργήσουν εν καιρώ και με ορίζοντα 2 ετών 300.000 νέες θέσεις, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η υφυπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, σχεδιάζοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή, την ανεργία.

Μάλιστα, η κα Αντωνοπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προγράμματα κοινωφελούς

εργασίας, για τα οποία σχεδιάζει την επέκτασή τους από τους 5 μήνες που είναι αυτή τη στιγμή στους 9-11 μήνες, με την συνακόλουθη αύξηση της αμοιβής από τα 500 ευρώ σήμερα, στα 751, που είναι και η δέσμευση της κυβέρνησης για τον κατώτατο μισθό στη χώρα.

Πάντως, η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει, πως «οι αμοιβές επιδοτούμενης εργασίας δεν θα είναι τέτοιες που να λειτουργούν ανταγωνιστικά προς την αγορά εργασίας», για να συμπληρώσει, ότι «μπορεί να εξευρεθούν πόροι από την αναδιανομή των 3 δισ. ευρώ που προορίζονται για την κοινωφελή εργασία και από τα οποία το 60% αφορά τις αμοιβές και το 40% αναλώσιμα».

«Κάναμε μία αλλαγή σκυτάλης», σχολίασε η υφυπουργός Εργασίας σχετικά με τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και πρόσθεσε ότι «τα εμπροσθοβαρή προγράμματα θα συνεχιστούν ως έχουν και αν υπάρξουν αλλαγές αυτές θα ανακοινωθούν μετά από 4 με 5 μήνες».

«Βασική κατεύθυνση είναι η σύνδεση των προγραμμάτων με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», επισήμανε η κα Αντωνοπούλου και υπερτόνισε την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στις κατά τόπους ανάγκες.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα