Σαββατοκύριακο αλληλεγγύης

«Σαββατοκύριακο Αλληλεγγύης» χαρακτηρίστηκε από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Δεκεμβρίου, με την είσοδο στα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες των πρωταθλημάτων, για όλες τις κατηγορίες, να γίνεται με εισιτήριο «3 συσκευασμένα είδη τροφίμων». Στην παραπάνω ενέργεια προχώρησε η ΕΠΣΠ, προκειμένου να συμβάλλει με αφορμή τις γιορτινές ημέρες στην βοήθεια που χρειάζονται ευπαθείς ομάδες και συμπολίτες

μας οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά: "Τις συγκεκριμένες ημέρες η είσοδος στα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες των πρωταθλημάτων μας, για όλες τις κατηγορίες, θα γίνεται με εισιτήριο "3 συσκευασμένα είδη τροφίμων" . Τα τρόφιμα θα συγκεντρωθούν ανά Δήμο, με τη βοήθεια της κατά τόπου Δημοτικής Αρχής, και θα διατεθούν στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Ευελπιστούμε στην συμπαράσταση και τη βοήθεια όλων όσων ασχολούνται με το Πειραϊκό ποδόσφαιρο. Καλούμε όλους τους φιλάθλους να συμμετέχουν ενεργά στην πρωτοβουλία της Ε.Π.Σ.Π. Ελάτε στο πιο κοντινό σας γήπεδο, παρακολουθήστε την ομάδα της γειτονιάς σας και βοηθήστε τους συνανθρώπους σας να περάσουν τα Χριστούγεννα με ένα χαμόγελο. Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου λοιπόν δεν ισχύουν τα εισιτήρια, δεν ισχύουν τα διαρκείας. Εισιτήριό μας η αλληλεγγύη. Αναδεικνύουμε το κοινωνικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου. Βάζουμε γκολ στη φτώχεια".

Άλλες δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας

Γιορτή αλληλεγγύης στη λαϊκή γειτονιά του Ταύρου την Κυριακή, από τις 11:00 το πρωί, με παράσταση Καραγκιόζη, κατασκευή στολιδιών, με μεσημεριανό γεύμα από όλους για όλους και με γλέντι μετά μουσικής, διοργανώνουν από κοινού η Πρωτοβουλία Κατοίκων Ταύρου , H Φυλή των Φίλων και ο ρ/σ "105,5 Στο Κόκκινο"

Η γιορτή, η οποία θα γίνει στα Δημοτικά Σφαγεία, Πειραιώς & Επταλόφου, δίπλα στο Δημαρχείο του Ταύρου, στόχο έχει να βρεθούν μαζί, να συζητήσουν και να διασκεδάσουν κάτοικοι, μετανάστες και επισκέπτες της περιοχής.

Η Επιτροπή κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα, ανοίγει "το στέκι" της σε τρεις παράλληλες δράσεις: το πρωί γίνεται η ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνα, την ίδια ώρα αρχίζει το bazaar για ενίσχυση των δράσεων στη γεοτονιά, και το μεσημέρι στις 13.00 θα γίνει η 1η Διανομή προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, από τις 11.00 μέχρι τις 13.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης (στο χώρο της πρώην αμερικάνικης βάσης) διοργανώνει μια εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, όπου με την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικευμένων Εθελοντών τα παιδιά θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα κάνουν διάφορες κατασκευές, θα ακούσουν παραμύθι και θα γυμναστούν με παιδική γιόγκα.

Η 4η αλληλέγγυα αγορά χωρίς μεσάζοντες, στην πλατεία Κυψέλης από τις 9.00 -14:00.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Δάφνης - Υμηττού διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι, με Χειροποίητες δημιουργίες, κοσμήματα, γλυκά, βιβλία κ.α., από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο χώρο του Δικτύου (Ελευθερίου Βενιζέλου 26, Δάφνη ).

Keywords
Τυχαία Θέματα