«Σαμάρας: Ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας», λέει το Paris Match

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό Paris Match ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη από την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρει, ότι η νίκη του κόμματός του, είναι η νίκη των Ελλήνων που θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη και στο Ευρώ.

Στη συνέντευξη ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζεται ως «άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας» και όπως σημειώνει ο ίδιος: «Ο κόσμος υποφέρει σε απίστευτο βαθμό. Η

νίκη μας όμως δείχνει ότι στο τέλος του τούνελ υπάρχει φως».

Ο πρωθυπουργός συμπληρώνει ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η ανεργία, η οποία δημιουργεί τεράστιο ζήτημα κοινωνικής συνοχής, ακόμη και πολιτικής συνοχής». «Κοιτάξτε όλα τα καταστήματα είναι κλειστά γύρω σας. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την τόνωση της απασχόλησης, δηλαδή την οικονομία και την κατανάλωση», επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Εν συνεχεία ο κ. Σαμαράς τονίζει: «Έτσι λέμε στους εταίρους μας: 'Ναι, θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, θα κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις του Κράτους, θα ενισχύσουμε το φορολογικό μας σύστημα. Σε αντάλλαγμα, χρειαζόμαστε τόνωση της οικονομίας, αμέσως».

Σε ερώτηση για το τι θα αναδιαπραγματευθεί, ο κ. Σαμαράς φέρνει ως παράδειγμα «το θέμα των ευρωομολόγων που θα χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας». «Μια πρόταση της Γαλλίας, από την οποία θα κερδίσουν και άλλες χώρες», όπως λέει ο ίδιος.

Επιπλέον, ο κ. Σαμαράς αναγνωρίζει ότι «τα προβλήματα είναι μεγάλα και οι μεταρρυθμίσεις κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι», αλλά ο ίδιος παρουσιάζεται αισιόδοξος και δηλώνει: «Θα δείξουμε όμως στους Έλληνες ότι έχουμε σχέδιο και είμαστε σοβαροί. Όταν οι πολίτες βλέπουν ότι πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, ακόμα και αν η προσπάθεια είναι δύσκολη, σε ακολουθούν».

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς λέει: «Για πολλές δεκαετίες, η Ελλάδα μίλησε πολύ, υπέστη πολλά, έκανε λίγα. Αυτή η περίοδος τελείωσε».

Keywords
Τυχαία Θέματα