Σάλος σε Ισραήλ και Ελβετία, με την απαίτηση ξενοδοχείου από τους Εβραίους πελάτες (photo)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σάλο προκάλεσε τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ελβετία μια ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε σε ξενοδοχείο στις Ελβετικές Άλπεις, όπου οι υπεύθυνοι ζητούσαν από τους «Εβραίους πελάτες» να κάνουν ντους πριν μπουν στην πισίνα.

Το ξενοδοχείο Paradies στο χωριό Αρόζα δέχτηκε χιλιάδες παράπονα και καταγγελίες από την στιγμή που ένας από τους πελάτες ανήρτησε στο διαδίκτυο την ανακοίνωση αυτή, που έλεγε: «Προς τους Εβραίους πελάτες μας. Παρακαλώ να κάνετε ντους πριν κολυμπήσετε. Αν παραβιάσετε τους κανόνες, θα αναγκαστώ να κλείσω την πισίνα για εσάς. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ζήτησε «δικαιοσύνη» και χαρακτήρισε το περιστατικό «αντισημιτική πράξη της χειρότερης μορφής». Ο πρέσβης της χώρας στην Ελβετία ζήτησε την πλήρη καταδίκη του γεγονότος, ενώ και το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου ξεκαθαρίζοντας πως η Ελβετία καταδικάζει τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και κάθε διάκριση.

Η υπεύθυνη του Paradies δήλωσε πως όλα αυτά ήταν ένα αθώο λάθος. «Έχουμε πολλούς πελάτες Εβραίους και κάποιοι μας παραπονέθηκαν πως συνηθίζουν να μπαίνουν στην πισίνα χωρίς να έχουν κάνει ντους, όπως λένε οι κανονισμοί» είπε η Ruth Thomann σε ελβετικά μέσα.

Η ανακοίνωσή ήταν απλώς «αφελής», κατέληξε.

Το άρθρο Σάλος σε Ισραήλ και Ελβετία, με την απαίτηση ξενοδοχείου από τους Εβραίους πελάτες (photo) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα