Ρόδος: Επί πέντε χρόνια παρίστανε τον αστυνομικό και εξαπατούσε τους πολίτες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ακούγεται απίστευτο, αλλά συνέβη.

Επί πέντε(!) ολόκληρα χρόνια ένας 44χρονος στη Ρόδο υποδυόταν σε πολίτες και επαγγελματίες της Ρόδου τον … αστυνομικό, αποσπώντας χρηματικά ποσά καθώς δήλωνε ότι «λαδωνόταν»!!!

Ο συγκεκριμένος δράστης της απάτης, που κατηγορείται και για αντιποίηση Αρχής, συστηνόταν ως αστυνομικός «ειδικής υπηρεσίας» και συγκεκριμένα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Ο λόγος ήταν απλός. Διαδίδοντας ότι διαθέτει «γνώσεις και διασυνδέσεις» υποσχόταν ότι μπορούσε να… μεσολαβήσει για τη ρύθμιση

φορολογικών και εργασιακών τους ζητημάτων, καταρτίζοντας όμως πλαστά έγγραφα κι έτσι αποσπούσε τα χρήματα.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου, προέκυψε έως στιγμής ότι τα τελευταία πέντε χρόνια εξαπάτησε έντεκα πολίτες από τους οποίους απέσπασε 58.700 ευρώ.

Τα θύματα είναι εκατοντάδες πιστεύει η αστυνομία

Πιστεύεται όμως ακράδαντα ότι τα θύματα είναι πολλαπλάσια. Δεκάδες η και εκατοντάδες πολίτες που εξαπατήθηκαν αλλά δεν το κατάγγειλαν ίσως και από φόβο για να μην εμπλακούν με το Νόμο, αφού έδιναν σε «αστυνομικό» χρηματικά ποσά.

Στο ότι τα θύματα ανέρχονται σε εκατοντάδες από το 2012, συνηγορούν και τα ευρήματα στο σπίτι του 44χρονου τα οποία μελετώνται τώρα και από τις δικαστικές αρχές.

Και σήμα της ελληνικής αστυνομίας βρέθηκε στην κατοχή του

Συγκεκριμένα βρέθηκαν:

Πλήθος εγγράφων όπως ιδιωτικά συμφωνητικά, αποδείξεις ηλεκτρονικών καταθέσεων χρημάτων σε τραπεζικά καταστήματα, σχέδια δικαστικών εγγράφων- αποφάσεων, σχέδια εγγράφων διαφόρων Υπηρεσιών, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και συσκευή ψηφιακής αποθήκευσης αρχείων (usb) στα οποία εντοπίστηκαν με την επιτόπια αυτοψία των αστυνομικών δεκάδες ψηφιακά αρχεία ανάλογων εγγράφων καθώς και σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς του σε βάρος άλλων ανυποψίαστων πολιτών.

Το άρθρο Ρόδος: Επί πέντε χρόνια παρίστανε τον αστυνομικό και εξαπατούσε τους πολίτες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα