Πρωτοφανής δήλωση Χριστοδουλοπούλου: «Πλούτισαν τα νησιά μας από τους πρόσφυγες…!»

Ακόμη μια απίστευτη δήλωση, σε μια σειρά από άλλες, που έχει κάνει για το προσφυγικό ζήτημα, έκανε η πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου στην web tv του the press project.

Αρχικά, η πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χαρακτήρισε «δειλή» την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης

και υποστήριξε ότι «η πολιτική-‘’φρούριο’’ έχει ξεπεραστεί». «Η Ευρώπη ξεκινά με πολύ δειλό τρόπο να αντιμετωπίσει το ζήτημα. Φοβούνται τα ακροδεξιά κόμματα», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Χριστοδουλοπούλου.

«Φοβούνται την ανεργία. Υπάρχει διαρκής φόβος παντού. Η επίσημη πολιτική της ΕE είναι η Ευρώπη-φρούριο. Όμως αυτή η πολιτική ξεπεράστηκε. Ήταν έτσι, όσο τα κύματα ήταν μεταναστευτικά. Τώρα με τους πρόσφυγες υπάρχουν διεθνείς συνθήκες. Είναι πάρα πολλοί για να τους κλείσεις τα σύνορα. Πρέπει ή να τους σκοτώσεις στα χερσαία σύνορα ή να τους πνίξεις στη Μεσόγειο. Εμείς επιλέξαμε να τους υποδεχτούμε…», πρόσθεσε η ίδια.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, η Τασία Χριστοδουλοπούλου σημείωσε: «Η διαδικασία της ταυτοποίησης είναι εξαιρετικά χρονοβόρα, αλλά επιβάλλεται από την ΕΕ. Για κάθε αλλοδαπό εκδίδονται δεκατρείς διοικητικές πράξεις».

Μάλιστα, ανέφερε εμφατικά: «Πλούτισαν τα νησιά από τους πρόσφυγες….! Οι Σύροι που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά, κάνουν τζίρο απίστευτο, έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να τους ζητούν λεφτά για να τους φορτίσουν τα κινητά τους».

«Έγινε σεισμός 8 Ρίχτερ και εμείς ως κράτος ήμαστε προετοιμασμένοι για σεισμό 4 Ρίχτερ. Υπήρχε σχέδιο, το οποίο συζητήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ. Έλεγαν ότι θα πάνε να κάψουν τα δουλεμπορικά σκάφη ώστε να μην μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που συγκεντρώνονταν στη Λιβύη. Διαφωνήσαμε. Ζητήσαμε να αποτραπεί αυτή η απόφαση, διότι για τη χώρα μας θα σήμαινε ότι θα γίνει κόλαση», σημείωσε η ίδια.

Εξάλλου, η ίδια εκτίμησε ότι «ο μικρός Αϊλάν μπορεί να είναι ο καταλύτης, ενώ εμείς νομίζαμε ότι καταλύτης θα ήταν ο Γιούνκερ που θα πάρει απόφαση», αν και διευκρίνισε ότι «αν δεν παρέμβουμε στις αιτίες που παράγουν την προσφυγιά, το προσφυγικό δεν λύνεται».

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα