Προγράμματα για 75.000 θέσεις εργασίας το 2014

Προγράμματα για 75.000 θέσεις εργασίας για νέους, το 2014, αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα προανήγγειλε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θοδωρής Αμπατζόγλου, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Ο κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν μέτρα τόσο για τα προγράμματα της Εργατικής Κατοικίας που έχουν παγώσει όσο και για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού

τα οποία ξεκινούν και πάλι.

Αναφορικά με το πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί για την εξασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος σε 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο και μπλοκαρίστηκε από την Κομισιόν, ο διοικητής του ΟΑΕΔ υποστήριξε ότι τελικά θα εφαρμοστεί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε ότι εντός του 2014 θα μπουν μπροστά προγράμματα δημιουργίας νέεν θέσεων εργασίας.

«Με το άνοιγμα της νέας προγραμματικής περιόδου, από τη πρώτη Ιανουαρίου 2014, θα ανοίξουν 70.000 θέσεις εργασίας για τους νέους», τόνισε ο κ. Βρούτσης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης, αποτελούμενα από έναν μήνα εκπαίδευσης και 4 μήνες πρακτικής εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα