Προφυλακίστηκε αξιωματικός της ΕΛΑΣ για την υπόθεση της συμμορίας των Ρομά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο, αποκάλυψε σε αρχηγούς της «συμμορίας των Ρομά», την επικείμενη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για τη σύλληψη όλων των μελών της.

Στην απόφαση για την προφυλάκιση του αξιωματικού που υπηρετούσε σε υπηρεσία της Αστυνομίας στη Δυτική Αττική και ο οποίος από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι είναι αθώος, αποφάσισαν οι ανακριτές

Διαφθοράς κυρία Ρέα Κατσιβέλη και ο κ. Δημήτρης Φούκας.

«Έψαχνα μόνο πληροφορίες για τη σπείρα», είπε ο αξιωματικός

Μάταια ο αξιωματικός υποστήριξε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία με ένα εκ των μελών της συμμορίας και η συνάντηση, που συμφωνήθηκε στο τηλέφωνο αφορούσε την άντληση πληροφοριών ακριβώς για τη δράση της σπείρας, καθώς του παρείχαν πληροφορίες.

Επίσης οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι δεν γνώριζε καν από τη θέση που βρισκόταν τις ενέργειες άλλης υπηρεσίας.

Το ξήλωμα της σπείρας των Ρομά, άρχισε τον Νοέμβριο του 2016

Το ξήλωμα της πολυδαίδαλης –πάνω από 80 τα μέλη- της συμμορίας των Ρομά, που δρούσαν σε υποομάδες με οκτώ συνεργαζόμενους αρχηγούς και εισέβαλαν σε σπίτια στα βόρεια προάστια και σ όλη την Αττική, μπήκε στην τελική της ευθεία το Νοέμβριο του 2016.

Αφού προηγήθηκε λεπτομερής καταγραφή των κατοικιών και παρακολουθήσεις των υπόπτων, οργανώθηκε η επιχείρηση.

Όμως, κάποιοι ειδοποιήθηκαν και εγκατέλειψαν ξαφνικά τα σπίτια τους, αφού όταν έφθασαν εκεί οι αστυνομικοί, βρήκαν πράγματα πεταγμένα κάτω και τις τηλεοράσεις ανοιχτές δείγμα της βιαστικής φυγής.

«Έπιασαν» την τηλεφωνική συνομιλία στο πλαίσιο της παρακολούθησης υπόπτων

Από τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων που είχαν ξεκινήσει με άδεια εισαγγελέα, «έπιασαν». Μια συνομιλία του αξιωματικού της δυτικής Αττικής με ένα από τα στελέχη της συμμορίας.

Εκεί ο αξιωματικός, φέρεται να είπε στον έναν από τους δύο Ρομά ότι έπρεπε να συναντηθούν επειγόντως.

Συνδύασαν κι άλλα στοιχεία

Συνδυάζοντας και κάποια άλλα στοιχεία καθώς ο ίδιος αξιωματικός φερόταν να έχει καταθέσει σε δίκη υπέρ ενός Ρομά που ελεγχόταν για αδικήματα, τον παρέπεμψαν οι συνάδελφοί του στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη τη νύχτα έπαιρναν μέρος στην επιχείρηση εκατοντάδες αστυνομικοί και η διαφυγή κεφαλών της συμμορίας που πιάστηκαν αργότερα με νέες έρευνες, αποτέλεσε μια σοβαρή ρωγμή στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Τα 700 κιλά χρυσαφικά στο πάτημα Χαλανδρίου

Υπενθυμίζεται ότι έχουν βρεθεί αμέτρητα κλοπιμαία σε σπίτια, κρυψώνες και τραπεζικές θυρίδες ενώ πρόσφατα κατασχέθηκαν επτακόσια κιλά χρυσαφικά κρυμμένα σε σπίτια κατηγορούμενου για κλεπταποδοχή στο Πάτημα Χαλανδρίου.

Η νέα «έκθεση κλοπιμαίων» τον Σεπτέμβρη

Ήδη ενώ η πρώτη «έκθεση κλοπιμαίων» ουσιαστικά τελείωσε με πάνω από 800 άτομα να βρίσουν τα κλεμμένα τους, το Σεπτέμβριο θα… ανοίξει νέα έκθεση για να «περιηγηθούν» και άλλα θύματα κλοπών και να αναζητήσουν κλαπέντα αντικείμενα.

Το άρθρο Προφυλακίστηκε αξιωματικός της ΕΛΑΣ για την υπόθεση της συμμορίας των Ρομά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα