ΠΟΥ: Πιθανή η μετάδοση του νέου κορονοϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο

Από άνθρωπο σε άνθρωπο μεταδίδεται κατά πάσα πιθανότητα το νέο στέλεχος του κορονοϊού, παρόμοιου με το SARS, που έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει στον θάνατο 18 ανθρώπων, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο οργανισμός διευκρίνισε πάντως ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μόνο μετά από παρατεταμένη και στενή επαφή μεταξύ ανθρώπων.

Ήδη στη Γαλλία έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα, που έχουν τεθεί σε καραντίνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργεί Υγείας της Γαλλίας.

Σε

δηλώσεις του από τη Σαουδική Αραβία, όπου έχουν εντοπιστεό τα περισσότερα κρούσματα, ο βοηθός γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Κεϊζί Φουκούντα δήλωσε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί εύκολα σε επίπεδο κοινοτήτων.

«Μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τα συγκεντρωμένα κρούσματα σε διάφορες χώρες στηρίζουν την υπόθεση ότι όταν υπάρχει στενή επαφή, αυτός ο νέος κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο», πρόσθεσε.

Από το 2012, έχουν εντοπιστεί 33 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, και 18 θάνατοι, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα