Πώς βρέθηκαν οι δολοφόνοι στο γραφείο του δικηγόρου- Τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο δράστες, που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, αναζητά η Αστυνομία για την δολοφονία του γνωστού δικηγόρου-ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας.

Γιος του διαπρεπούς νομικού Νώντα Ζαφειρόπουλου, που χρημάτισε και βουλευτής της Ν.Δ-απεβίωσε το 2006- έπεσε νεκρός από τα πυρά των δραστών, λίγο μετά τις 7 το βράδυ.

Η δολοφονία, που συνταράσσει τον δικηγορικό και δικαστικό κλάδο, συνέβη μέσα στο γραφείο του

Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Ασκπληπιού 154, στη Νεάπολη.

Όταν έφθασαν στο γραφείο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, βρήκαν τον γνωστό ποινικολόγο πεσμένο πάνω στο γραφείο του με τραύμα από τη σφαίρα στην κοιλιακή χώρα.

Στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες και συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κατά μία εκδοχή, οι δύο δράστες, εμφανίστηκαν κάτω από το γραφείο του δικηγόρου λίγο μετά τις 7 το βράδυ.

Χτύπησαν το κουδούνι και ο ίδιος τους άνοιξε που σημαίνει ότι πιθανότατα τους περίμενε σε ραντεβού.

Κατά τα ίδια στοιχεία ξεκίνησαν να συζητούν παρουσία του συνεργάτη. Σε κάποια στιγμή αυτοί ζήτησαν από τον τελευταίο να πάει στο γραφείο του για να μείνουν μόνοι με τον δικηγόρο.

Με τρόμο ο συνεργάτης αλλά και άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας άκουσε τον πυροβολισμό.

Ενώ έτρεξε προς το γραφείο του δικηγόρου, οι δράστες έφευγαν τρέχοντας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, στήριξαν από την πρώτη στιγμή τις ελπίδες τους στη μαρτυρία του σοκαρισμένου συνεργάτη που έχει δει τους δράστες της δολοφονίας.

Παράλληλα ερευνούν τα ραντεβού του ποινικολόγου τις υποθέσεις που είχε αναλάβει και με ποιους αλλοδαπούς είχε επαγγελματική σχέση με τις υποθέσεις τους.

Παράλληλα όλο το βράδυ παίρνουν το υλικό που έχουν καταγράψει κάμερες μήπως σταθούν τυχεροί και έχουν καταγραφεί τόσο κατά την άφιξή τους στην πολυκατοικία, όσο και κατά τη διαφυγή τους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα για τη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΝΔ: Αναβολή στην παρουσίαση του επικοινωνιακού επιτελείου

Τη θλίψη τους εκφράζουν στη ΝΔ για το χαμό του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο πατέρας του οποίου, Νώντας Ζαφειρόπουλος, υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής και στέλεχος του κόμματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να αναβάλει την παρουσίαση του επικοινωνιακού επιτελείου του, που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή στο βιβλιοπωλείο Free thinking zone στο Κολωνάκι. «Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ με ανάρτησή του στο twitter.

Το άρθρο Πώς βρέθηκαν οι δολοφόνοι στο γραφείο του δικηγόρου- Τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα