Πως το ΚΕΠ και ένα ερωτικό τηλεφώνημα πρόδωσαν τον δραπέτη Καββαδία

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε μετά από 8 μήνες που παρέμενε δραπέτης ο 59χρονος καταδικασμένος δύο φορές σε ισόβια για τις δολοφονίες σε βάρος των συντρόφων του, Σπύρος Καββαδίας. Αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής τον συνέλαβαν το μεσημέρι του Σαββάτου, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Τον τελευταίο καιρό είχε βρει κρησφύγετο σε διαμέρισμα στην οδό Αγορακρίτου.

Ο Σπύρος Καββαδίας είχε συγκλονίσει την χώρα με τα όσα αποκαλύφθηκαν πριν σχεδόν δυο δεκαετίες για τις φρικτές του δολοφονίες. Πρώτο του θύμα ήταν το 1992, η Ελβετίδα σύζυγός του Νικόλ Κίρχνερ, η οποία βρισκόταν σε κέντρο φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών στην Βασιλεία της Ελβετίας, όπου εξαιτίας του είχε καταφύγει. Τότε, ο δυνάστης της και ψυχρός δολοφόνος Σπύρος Καββαδίας είχε μεταβεί εκεί και στήνοντας της ενέδρα έξω από το καταφύγιο, την εκτέλεσε εν ψυχρώ, πυροβολώντας την στο πρόσωπο με καραμπίνα.

Με πλαστά έγγραφα κατάφερε να διαφύγει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη. Εκεί γνώρισε την Τάνια Χαριτοπούλου, που έμελλε να είναι το δεύτερο θύμα του. Μαζί έφεραν στο κόσμο ένα κοριτσάκι και ζούσαν σε ένα διαμέρισμα στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης. Οι τσακωμοί ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν εξαιρετικά συχνοί. Τον Αύγουστο του 1998, ο Καββαδίας έγινε για δεύτερη φορά δολοφόνος, όμως δεν σταμάτησε εκεί. Αρχικά, την έπνιξε με μαξιλάρια μπροστά στα μάτια της 3χρονης κόρης τους, που ήταν και η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας και στη συνέχεια την τεμάχισε στο μπάνιο και πέταξε τα κομμάτια της, δίχως ποτέ να ομολογήσει ούτε την δολοφονία, ούτε που πέταξε το σώμα της Τάνιας.

Η τρίχρονη τότε κορούλα της Τάνιας Χαριτοπούλου και του Σπύρου Καββαδία, είχε περιγράψει με την αθωότητα της ηλικίας της, την εικόνα που αντίκρισε το βράδυ της δολοφονίας, σε ψυχολόγους και αστυνομικούς: «Η μαμά και ο μπαμπάς έπαιζαν κρυφτό και κυνηγιόντουσαν στο σπίτι. Κάποια στιγμή ο μπαμπάς τράβηξε τα μαλλιά της μαμάς, την έσπρωξε στον τοίχο και εκείνη έπεσε κάτω. Τότε ο μπαμπάς την πήγε στο κρεβάτι, της έβαλε ένα μαξιλάρι στο πρόσωπο και η μαμά κοιμήθηκε»… Το Οκτώβριο του 2014 πραγματοποίησε και ληστεία σε βάρος ενός παλιού συγκρατούμενου του στο Χαλάνδρι, υπόθεση για την οποία είχε συλληφθεί πρώτα ο συνεργός του. Μάλιστα, το θύμα το είχαν ληστέψει, χτυπώντας τον βάναυσα με σφυρί!

Το μοιραίο λάθος του Καββαδία και το ερωτικό τηλεφώνημα που τον πρόδωσε

Το μοιραίο λάθος του Σπύρου Καββαδία ήταν, ότι πρόσφατα μετέβη σε ΚΕΠ για να κάνει αίτημα να λάβει ένα πιστοποιητικό γεννήσεως, δίνοντας τα στοιχεία του, παρότι ήταν δραπέτης και έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου. Την Τρίτη του Πάσχα, η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που πραγματοποιούσε έρευνες για τον εντοπισμό του, ενημερώθηκε από υπάλληλο της δημόσιας υπηρεσίας για το περιστατικό αυτό και αμέσως μετά ενημερώθηκε το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας.

Εδώ και αρκετό καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Αττικής είχε πληροφορίες για τον Καββαδία ότι αρχικά είχε πάει στο χωριό του στην Κέρκυρα, μετά στη Θεσσαλονίκη και πλέον ότι βρισκόταν στην Αθήνα, όμως η πληροφορία αυτή, επιβεβαίωσε και «κλείδωσε» την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου είχε βρει κρησφύγετο τον τελευταίο καιρό στην οδό Αγορακρίτου 6 στο διαμέρισμα ενός ηλικιωμένου που τον εξυπηρέτησε και νοσηλεύεται αυτόν τον καιρό στη Λάρισα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα news247.gr, από την παρακολούθηση του κινητού προέκυψε και συνομιλία με μία γυναίκα που ήθελε να προσεγγίσει ερωτικά και της έδωσε το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού που έμενε. Εκεί πλέον εντοπίστηκε και το διαμέρισμα και το μεσημέρι του Σαββάτου οι άντρες της Ασφάλειας τον συνέλαβαν μέσα σε αυτό, δίχως την παραμικρή αντίδραση από πλευράς του. Το έγγραφο που αιτήθηκε δεν το παρέλαβε και ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το ήθελε για να καλέσει τα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο, που ζούσαν στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας, ωστόσο εξετάζεται η πιθανότητα να ήθελε να χρησιμοποιήσει κάποια από τα στοιχεία αυτά για να βγάλει πλαστά έγγραφα και να διαφύγει ο ίδιος εκεί και να μην πήγε να παραλάβει το έγγραφο, γιατί ενδεχομένως να είχε βρει αλλιώς τρόπο.

Ο χρόνος πίεζε για τη σύλληψή του, γιατί είχε εκδηλώσει σε παλιό του συγκρατούμενο την πρόθεση να κάνει κακό στη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη, που τον οδήγησε στη φυλακή, αλλά και για να μην προλάβει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα