Ποιοι χάνουν το 60% της σύνταξης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Όσοι συνταξιούχοι εργάζονται, θα δουν μειωμένες κατά 60% τις συντάξεις τους. Τη μείωση αυτή θα υποστούν όχι μόνο όσοι συνταξιοδοτηθούν μετά την 13η Μαΐου 2016, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νομοσχεδίου, αλλά και για όσοι συνταξιοδοτήθηκαν σε προγενέστερη ημερομηνία, αλλά ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την 13η Μαΐου 2016 . Διασώζονται όσοι συνταξιοδοτήθηκαν, αλλά και ανέλαβαν εργασία πριν από την 13η Μαΐου

2016. Ακόμη αναστέλλεται η σύνταξη, κύρια και επικουρική σε όσους εργαστούν στο Δημόσιο. Χάνουν 60% οι εξής συνταξιούχοι:

Δημοσίου, ακόμη κι εκείνοι που εξαιρέθηκαν από την ένταξη στον ΕΦΚΑ, δηλαδή όσοι δικαιούνται πολεμική σύνταξη ή σύνταξη αναπήρου οπλίτη ειρηνικής περιόδου ή σύνταξη Εθνικής Αντίστασης Ο.Γ.Α. ή ανασφάλιστου Αγωνιστή Εθνικής Αντίστασης, οι λογοτέχνες-καλλιτέχνες που δικαιούνται σύνταξη από το Δημόσιο, όσοι λαμβάνουν προσωπική σύνταξη, όσοι συνταξιοδοτούνται με διατάξεις του 1990 και του 1991.Συνταξιούχοι ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ.Τα αιρετά όργανα Ο.Τ.Α.Διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι, αντιπροέδροι και τα μέλη των συλλογικών οργάνων διοίκησης των Ν.Π.Δ.Δ.Πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών.Πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και μέλη διοικητικών συμβουλίων, καθώς και το προσωπικό των Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή είναι δημόσιες επιχειρήσεις.

Πάντως το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Το άρθρο Ποιοι χάνουν το 60% της σύνταξης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα