Πιο κοντά στην Εμπορική, η Εθνική Τράπεζα

Προβάδισμα στην πώληση της Εμπορικής Τράπεζας, φαίνεται πως απέκτησε η Εθνική. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται πιο κοντά στην απόκτηση της Εμπορικής, παρά το γεγονός πως οι συνομιλίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και όλα παραμένουν ρευστά.

Το θέμα δεν έχει κλείσει, καθώς στη συζήτηση εμπλέκονται η Τράπεζα

της Ελλάδας, το ΤΧΣ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα, ο γαλλικός τραπεζικός ομιλος Credit Agricole, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε πως «καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί ώστε να προχωρήσουμε σε πιο προωθημένες συνομιλίες αναφορικά με οποιαδήποτε από τις προτάσεις που έχουμε λάβει, εξαιτίας των συνεχιζόμενων συνομιλιών με την Τράπεζα της Ελλάδας, το ΤΧΣ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τους όρους και τις συνθήκες στις οποίες θα υπόκειται η συμφωνία».

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αναμένεται να κλείσει εντός της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole, Ζαν Πολ Σιφλέ, ανέφερε πως η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την πώληση της Εμπορικής, είναι «ζήτημα εβδομάδων».

Η συμφωνία, η οποία θα αφήσει την Credit Agricole με ένα ποσοστό συμμετοχής έως 10% στην Εμπορική μπορεί να επιτευχθεί με μία από τις τρεις τράπεζες που έχουν υποβάλει προσφορά, συπλήρωσε ο κ. Σιφλέ.

Υπενθυμίζεται ότι προσφορές για την Εμπορική Τράπεζα έχουν υποβάλει τρεις ισχυροί τραπεζικοί όμιλοι, της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank.

Keywords
Τυχαία Θέματα