Πετρούνιας και Κορακάκη οι αθλητές της χρονιάς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Χθες το βράδυ σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο μουσικής βραβεύτηκαν οι καλύτεροι αθλητές της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ.

Καλύτεροι αθλητές για το 2016 αναδείχθηκαν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετριούνιας και Άννα Κορακάκη, ενώ το βραβείο της καλύτερης ομάδας για την φετινή χρονιά παρέλαβαν οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας Τάκης Μάντης και Παναγιώτης Καγιαλής.

Επίσης το βραβείο του καλύτερου προπονητή για την φετινή χρονιά πήρε

ο πατέρας της Άννας Κορακάκη, Τάσος Κορακάκης.

Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Παύλος Μάμαλος, ενώ κορυφαία αθλήτρια η Δήμητρα Κοροκίδα.

Τέλος τιμήθηκε και ο Φερνάντο Σάντος για την κατάκτηση του Euro με την Πορτογαλία, αλλά και ο Δημήτρης Ιτούδης για την κατάκτηση της Euroleague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αλλά και ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Δείτε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Άννα Κορακάκη: «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η χαρά που έδωσα σε όλους όσοι παρακολουθούσαν τους αγώνες μου στους δύο τελικούς. Ήταν οι δικοί μου άνθρωποι, αυτούς σκεφτόμουν. Θέλω να πω ότι είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σε αυτήν τη γιορτή του ΠΣΑΤ και παραλαμβάνω το βραβείο. Έκανα το όνειρό μου να κατακτήσω το μετάλλιο που ήθελα το καλοκαίρι. Χρωστάω τα πάντα στην οικογένειά μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο Καπράλο για την ιδέα και την υλοποίηση του Υιοθετήστε έναν Αθλητή που βοήθησαν την Ελλάδα.

Ευχαριστώ την εταιρία Stoiximan που με στηρίζει τόσο πριν όσο και μετά από τις επιτυχίες μου. ΜΕ στηρίζουν σε πάρα πολλούς τομείς. Να αναφέρω ότι είναι μεγάλη χαρά που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο γιατί πριν από 6 χρόνια στην ίδια εκδήλωση είχα βραβευτεί ως ανερχόμενο ταλέντο. Μου φέρατε γούρι πέρα από την προσπάθεια. Θέλω να πω τέλος ότι ευχή γι το 2017 και τις επόμενες χρονιές είναι περισσότεροι άνθρωποι και παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό. Είμαι περήφανη που συμμετέχω στα προγράμματα της ΕΘΝΟΑ για τη διάδοση του αθλητισμού».

Λευτέρης Πετρούνιας: «Δεύτερη σερί χρονιά. Θέλω να σας ευχαριστήσω. Είναι πολύ όμορφο. Χαίρομαι πάρα πολύ. Το λέγαμε παλιότερα να είστε δίπλα μας και τώρα το βλέπουμε. Συνεχίστε έτσι, να είστε δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είναι πολύ ωραία. Προετοιμάζομαι για Τόκιο, έχει αρχίσει η δουλειά κι επειδή ο δρόμος είναι δύσκολος και θα συνεχίσω με τη Stoiximan, αυτό είναι σίγουρο, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της, γιατί είμαστε μαζί συνέχεια.

Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Δημήτρη Ράφτη, που έχει γενέθλια σήμερα και είναι για μένα ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου, τον γιατρό Οδυσσέα Παξινό. Όπως βλέπετε η αποστολή μας μεγάλωσε κατά πολύ και ευχαριστώ τον κ. Καπράλο γι’ αυτήν την ιδέα και είμαι σίγουρος ότι στο Τόκιο η αποστολή θα είναι τριψήφια σε αριθμό. Θέλω να φτάσουμε μέχρι το Τόκιο με όλα τα αποτελέσματα όπως τα έχουμε ξεκινήσει μέχρι τώρα. Ευχαριστούμε πολύ».

Παναγιώτης Μάντης: «Κοιτάζαμε τις στιγμές. Αξέχαστα όλα αυτά. Ήμασταν όλοι μαζί, εμείς στο σκάφος μας, ο κος Καπράλος σε σκάφος επισκεπτών. Χρωστάω πολλά στον Παύλο, στον προπονητή. Πολύ μεγάλη στιγμή».

Παύλος Καγιαλής: «Ευχαριστούμε τον ΠΣΑΤ. Πολύ τιμητικό να μας βραβεύουν ως ομάδα, γιατί υπάρχει μια ολοκλήρωση. Η ομάδα μας δεν είναι μόνο δύο, μας στηρίζουν περισσότεροι άνθρωποι και τους ευχαριστούμε όλους, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι».

Την παράσταση έκλεψε μεταξύ άλλων ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έκανε δηλώσεις στα ελληνικά, διαβάζοντας από ένα χαρτί!

«Καλησπέρα σε όλους και σε όλους τους Έλληνες. Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ, σε αυτήν τη χώρα που είναι επίσης στην καρδιά μου. Σας ευχαριστώ που βρίσκομαι εδώ για το βραβείο που μου δίνετε. Θέλω να το μοιραστώ με όλους που πάνω από 11 χρόνια εργάστηκαν μαζί μου. Αυτό το βραβείο είναι και δικό σας. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Μια μέρα θα επιστρέψω. Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά με ειρήνη και υγεία σε όλους. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Το άρθρο Πετρούνιας και Κορακάκη οι αθλητές της χρονιάς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα