Περιοδεία «ευχαριστιών» ξεκίνησε ο Τραμπ – Ο Τζέιμς Ματίς υπουργός Άμυνας(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα μήνα περίπου προτού αναλάβει τα ηνία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε μια μίνι μετεκλογική περιοδεία σε διάφορες πολιτείες με σκοπό να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους του. Κατά την πρώτη ομιλία του στο Οχάϊο, ο Τραμπ αναβίωσε όλα τα συνθήματα που χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Έτσι, ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε κατά των ανήθικων ΜΜΕ,

επαναλαμβάνοντας το προεκλογικό μήνυμα το οποίο του εξασφάλισε τη νίκη στις εκλογές. «Δεν υπάρχει παγκόσμιος εθνικός ύμνος, δεν υπάρχει παγκόσμιο νόμισμα, δεν υπάρχει πιστοποιητικό παγκόσμιας ιθαγένειας. Υποσχόμαστε την αφοσίωσή μας σε μία σημαία κι αυτή η σημαία είναι η αμερικανική σημαία. Από εδώ και στο εξής, θα είναι πρώτα η Αμερική. Εντάξει;», δήλωσε δίνοντας έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της επαναδιαπραγμάτευσης διεθνών εμπορικών συμφωνιών συμπεριλαμβανομένης και της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου για τη Βόρεια Αμερική (NAFTA).

Άλλωστε, ο Τραμπ ανακοίνωσε την επιλογή του απόστρατου στρατηγού των πεζοναυτών Τζέιμς Ματίς, αναφερόμενος σε αυτόν με το στρατιωτικό παρατσούκλι του “Mad Dog Mattis” για τη θέση του νέου υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίθεση σε πανεπιστήμιο στο Κολόμπους, δράστης της οποίας ήταν ένας Σομαλός πρόσφυγας, ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι απειλές αυτού του τύπου κατά των Αμερικανών «προκλήθηκαν από τα προσφυγικά προγράμματα που προώθησαν οι ηλίθιοι πολιτικοί». Προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια της χώρας, ο Τραμπ αποκάλυψε ότι θα αναστείλει τη δυνατότητα μετανάστευσης ξένων πολιτών στις ΗΠΑ «από περιοχές όπου δεν μπορεί να γίνει με ασφάλεια η προβλεπόμενη διαδικασία», συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων χωρών της Μέσης Ανατολής.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο twitter, ο Τραμπ έγραψε: «Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομερή επίθεση με μαχαίρι που έγινε στο δημόσιο πανεπιστήμιο του Οχάιο, από έναν Σομαλό πρόσφυγα, ο οποίος δε θα έπρεπε να βρίσκεται στη χώρα μας».

Το άρθρο Περιοδεία «ευχαριστιών» ξεκίνησε ο Τραμπ – Ο Τζέιμς Ματίς υπουργός Άμυνας(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα