Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια, με μολότοφ, φωτιές και πετροπόλεμο! (photos & videos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένταση επικρατεί στα Εξάρχεια, με ομάδες αντιεξουσιαστών που έχουν ήδη στήσει οδοφράγματα στην οδό Μπενάκη, ενώ έχουν βάλει φωτιά σε δύο ΙΧ στην περιοχή.

Σε τρία μέτωπα εξελίσσονται αυτή την ώρα οι οδομαχίες μεταξύ των ανδρών των ΜΑΤ και των αντιεξουσιαστών. Οι αναρχικοί έχουν στήσει οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη στη διασταύρωση των οδών Τοσίτσα και Μπουμπουλίνας και στη οδό Σολωμου.

Οι αντιεξουσιαστές ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκτοξεύουν μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις προς το παρόν κρατούν αμυντική στάση.

Πριν λίγη ώρα μια ομάδα περίπου 20 ατόμων βγήκε στη Χαριλάου Τρικούπη και εκτόξευσαν περίπου 10 βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, ορισμένοι έχουν ανέβει ήδη σε ταράτσες κτιρίων, προκειμένου από εκεί να ρίχνουν αντικείμενα για να μην επιτρέπουν την προσέγγιση των αστυνομικών δυνάμεων στις εστίες της έντασης.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 18 προσαγωγές υπόπτων ενώ ο κλεφτοπόλεμος συνεχίζεται στα στενά των Εξαρχείων.

Νωρίτερα, μέλη του αντιεξουαστικού χώρου, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια.


Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από την οδό Πανεπιστημίου προς τα Χαυτεία και από εκεί μέσω της Σταδίου έφτασαν στη Βουλή με τελικό τους προορισμό και πάλι τα Προπύλαια. Οι περισσότεροι, πάντως, όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα επιδιώξουν να φτάσουν στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην οδό Μεσολογγίου.


Την ίδια ώρα η Αθήνα είναι αστυνομοκρατούμενη περιοχή καθώς δεκάδες κλούβες με εκατοντάδες άντρες των ΜΑΤ βρισκονται παρατεταγμένες σε καίρια σημεία ετσι ώστε να επέμβουν και να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια.

Συνολικά περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στο κέντρο της Αθήνας.

Το άρθρο Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια, με μολότοφ, φωτιές και πετροπόλεμο! (photos & videos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα