ΠΑΣΟΚ: Νόμιμη πράξη η απομάκρυνση των Ρομά

«Η απομάκρυνση των Ρομά από το χώρο που αυθαίρετα έχουν καταλάβει τα τελευταία χρόνια είναι μια νόμιμη πράξη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, θέτοντας τον όρο «να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την μετεγκατάστασή τους», σχετικά με την υπόθεση της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών των Ρομά στο Χαλάνδρι, που προκάλεσε εντάσεις και

σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σήμερα το πρωί στην Αττική.

«Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την καταλληλότητα του χώρου που έχει επιλεγεί. Διαφαίνεται ότι ο χώρος που προορίζεται για την διαμονή τους δεν καλύπτει τις ανάγκες των Ρομά για ένταξη στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Επίσης θα πρέπει να εξασφαλίζεται η δυνατότητα πρόσβασης των Ρομά σε κάθε είδους δημόσιες υπηρεσίες καθώς και των παιδιών σε εκπαιδευτικές μονάδες», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

«Έστω και την ύστατη ώρα τα αρμόδια όργανα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να δώσουν βιώσιμη λύση με ρεαλισμό και σεβασμό στα δικαιώματα των Ρομά, αλλά και των υπολοίπων κατοίκων και ιδιοκτητών γης της περιοχής», καταλήγει το κόμμα της συγκυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα