Παρουσία του ΠτΔ οι εκδηλώσεις για τον προστάτη του ΠΝ(photos-video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τον προστάτη του, Αγιο Νικόλαο, τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό(ΠΝ), στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που έγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ) Προκόπη Παυλόπουλου.
«Το Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί ιστορικά έναν ισχυρό και αξιόπιστο σύμμαχο κάθε έθνους, που προασπίζεται την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία, αλλά ταυτόχρονα και αμείλικτο εχθρό έναντι οιουδήποτε

επιβουλεύεται αυτά τα αγαθά», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ημερήσια διαταγή του και απευθυνόμενος προς τον ΠτΔ, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.
Το αήττητο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αποτελεί στρατηγικό αμυντικό παράγοντα και αναγκαίο εργαλείο για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο των στελεχών του ΠΝ για την διατήρηση και συνεχή βελτίωση της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στόλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εσείς δίνετε ζωή στα σκαριά, νόημα στα οπλικά συστήματα» και αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται για τη μέριμνα του προσωπικού.

Όσον αφορά στη διατήρηση και συνεχή βελτίωση της μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας του Στόλου, ο αρχηγός ΓΕΝ αναφέρθηκε στις εργασίες που εκτελούνται για την κατασκευή των υπ. Αριθ. 7 και 8 πυραυλακάτων, στην ένταξη του υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ στη δύναμη του Στόλου στις αρχές του 2017 και στην ομαλή εξέλιξη επανεργοποίησης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion.

Στην εκδήλωση παρέστησαν σύσσωμη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, εκπρόσωποι κομμάτων, πρέσβεις ξένων χωρών, οι τοπικές αρχές και άλλοι επίσημοι. Το πρωί, ο ΠτΔ μετέβη στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς, όπου παρέστη στην αρχιερατική θεία λειτουργία.

Το άρθρο Παρουσία του ΠτΔ οι εκδηλώσεις για τον προστάτη του ΠΝ(photos-video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα