Παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και άδειαζαν σπίτια από μετρητά και κοσμήματα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με… κατσαβίδια στα χέρια, έμπαιναν στα σπίτια και τα ξάφριζαν, παριστάνοντας τους τεχνικούς της ΔΕΗ!

Μήνες έψαχναν την ομάδα των… τεχνικών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας των Γιαννιτσών, καθώς οι καταγγελίες για κρούσματα κλοπών μετρητών και χρυσαφικών από σπίτια πολιτών, ήταν καθημερινό φαινόμενο.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε και παραδόθηκε στον εισαγγελέα, περιλαμβάνονται εννέα ονόματα… τεχνικών, εκ των οποίων οι δύο γυναίκες.

Όπως προέκυψε, είχαν συστήσει τη σπείρα από το καλοκαίρι

του 2015 και ακολουθούσαν συγκεκριμένο «σενάριο απάτης» των εύπιστων καταναλωτών.

Πήγαιναν στα σπίτια των θυμάτων και προφασιζόμενοι κίνδυνο πρόκλησης βραχυκυκλώματος ή πυρκαγιάς από το δήθεν ελαττωματικό ηλεκτρολογικό πίνακα, τους έπειθαν για την αντικατάστασή του.

Στη συνέχεια κατάφερναν να τους πείσουν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού, δήθεν για την προστασία τους κατά τη τη διάρκεια των υποτιθέμενων… εργασιών.

Για να γίνονται ακόμη πιο πειστικοί, τηλεφωνούσαν δήθεν στον προϊστάμενο της Υπηρεσίας τους, δηλαδή σε συνεργό τους, που έδινε… οδηγίες από το γραφείο για την «αποκατάσταση της βλάβης»!

Τελευταίο στάδιο της κλοπής να αποσπάσουν την προσοχή τους και να εξαφανιστούν με τα κλοπιμαία…

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 7 περιπτώσεις κλοπών και συγκεκριμένα έξι από αυτές στην περιοχή της Πέλλας και μία στη Δράμα.

Η συνολική λεία τους, σύμφωνα με τις δηλώσεις των θυμάτων, ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Το άρθρο Παρίσταναν τους τεχνικούς της ΔΕΗ και άδειαζαν σπίτια από μετρητά και κοσμήματα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα