Παρατείνεται η αγωνία στο Mega

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Χωρίς μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα θα είναι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega λόγων των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του καναλιού.

Αν και ανακοινώθηκε πως οι μέτοχοι θα δώσουν προκαταβολή τρία εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του καναλιού που έχουν μπλοκάρει οι δανείστριες τράπεζες, δεν έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις για το τι μέλλει

γενέσθαι στους εργαζόμενους.

Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη κυλιόμενων 4ωρων στάσεων εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com» από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα από σήμερα Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα.

Απλήρωτοι από το Μάρτιο

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β’ 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών του μηνός Απριλίου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.

Υπενθυμίζεται πως για τον ίδιο λόγο χθες, Παρασκευή, οι δημοσιογράφοι του Mega είχαν πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία σε συνεννόηση με την ΕΣΗΕΑ.

Δεν φτάνουν τα 3 εκατ. ευρώ

Η προκαταβολή των τριών εκατομμυρίων, την οποία δεσμεύτηκαν πως θα καταβάλουν οι μεγαλομέτοχοι του Mega, φαίνεται πως δεν αρκεί για την πληρωμή μισθοδοσίας και των τρεχουσών υποχρεώσεων του καναλιού που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια ευρώ…

Βέβαια, στόχος των μετόχων είναι βάζοντας τα τρία εκατομμύρια ευρώ, οι τράπεζες να ξεμπλοκάρουν τον λογαριασμό του καναλιού ώστε να γίνονται οι πληρωμές των υποχρεώσεων.
Στο λογαριασμό αυτό έχουν δεσμευτεί περίπου 10 εκατ. ευρώ από τα διαφημιστικά έσοδα του Mega των τελευταίων τριών-τεσσάρων μηνών.

Όμως είναι άγνωστο αν το αίτημα γίνει δεκτό αυτό από τις τράπεζες, καθώς η προκαταβολή θα δώσει βραχυπρόθεσμη και μόνο λύση στο οικονομικό πρόβλημα του καναλιού…

Το άρθρο Παρατείνεται η αγωνία στο Mega εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα