«Παραλύει» η χώρα από την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ – Πως θα κινηθούν τα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Λουκέτο» μπαίνει σήμερα στην Ελλάδα λόγω της εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Τα συνδικάτα προβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στον προϋπολογισμό που συζητείται στη Βουλή και τις αλλαγές που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Οι

περισσότερες υπηρεσίες του Δημοσίου θα υπολειτουργούν ενώ προβλήματα θα υπάρξουν και στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία. Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10 το πρωί στην Ομόνοια ενώ ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών – Εμπόρων Δήμου Αθήνα καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι «μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν».

Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του 3ου μνημονίου και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα».

«Με το νομοσχέδιο για τα ασφαλιστικό που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση θα δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση με την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, την ολοκληρωτική ανατροπή του χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος που από δημόσιο, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο θα μετατραπεί σε ατομικό- κεφαλαιοποιητικό, χωρίς την εγγύηση του κράτους, με δραματικά μειωμένες παροχές και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων» σημειώνει η ΑΔΕΔΥ.

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην γενική απεργία οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Τα δρομολόγια του ΟΣΕ που ματαιώνονται σήμερα Πέμπτη είναι: Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου, εκτός των Διεθνών δρομολογίων που στο Ελληνικό τμήμα θα εκτελεστούν με λεωφορεία.

Οι αμαξοστοιχίες 600, 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Παράλληλα δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Πέμπτη 03/11/2015

Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου. Τα Διεθνή δρομολόγια στο ελληνικό τμήμα θα γίνουν με λεωφορεία.
Οι αμαξοστοιχίες 600, 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Παρασκευή 04/12/2015

Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 και τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 91.

Στάση εργασίας και στον προαστιακό Θεσσαλονίκης

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 17:00 έως και τις 22:00 θα πραγματοποιήσει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) σήμερα Τετάρτη με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να τροποποιηθούν δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης και στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών του προαστιακού σιδηρόδρομου που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια του Προαστιακού Θεσσαλονίκης, 2594, 2598, 3590, 2597, 2599, 3593
Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Φλώρινας – Θεσσαλονίκης τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 739, 743, I/C 85, 3744.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Keywords
μεσα μαζικης μεταφορας, απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, απεργια μμμ, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, χωρα, σταση εργασιας, ελλαδα, βουλη, ποεδην, οενγε, παμε, αθηνα, μνημονιο, οσυ, λεωφορεια, μετρο, ηλεκτρικος, τραμ, ΟΣΕ, θεσσαλονικη, συγκοινωνιες, προσφορες, ολπ, συριζα, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, 600 δις, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, οσυ, ολπ, αεροδρομιο, ασφαλιστικο, βραδυ, δημοσιο, δοθει, δρομολογια, εγγυηση, ελξης, εξι, ζωης, υπηρεσιες, κυβερνηση, ληξη, νοσοκομεια, ομονοια, ορια, οχηματα, παμε, πεμπτη, προβληματα, πρωι, συγκεντρωση, τμημα, δικαιωματα, εφαρμογη, ενωση
Τυχαία Θέματα