Παραιτούνται όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, κατά τη σημερινή (28/02) συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε ότι ο πρόεδρος τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους έως τις 15 Μαρτίου.

Σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής ανάγκης περιήλθε και πάλι η Κύπρος

μετά την απόρριψη από την Βουλή του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο για να δοθεί η επόμενη δόση από την τρόικα.

Έτσι βρίσκεται στον αέρα η έγκριση της τέταρτης δόσης ύψους 236 εκατ. ευρώ και επίσης εκφράζονται φόβοι για την αναβολή της αποδέσμευσης 1,5 δισ. ευρώ που αφορά την ανακεφαλοποίηση των συνεργατικών τραπεζών στην Κύπρο.

Η απόρριψη του νομοσχεδίου από την Βουλή προκάλεσε αμηχανία στην κυβέρνηση ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ανέλαβε να ενημερώσει σήμερα το πρωί και την τρόικα.

Σε επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Βουλής ζήτησε να συγκληθεί έκτακτη Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα αυτό την επόμενη εβδομάδα και δεν αποκλείεται η συνεδρίαση αυτή να γίνει ακόμη και την Τρίτη. Αλλά για να επανέλθει στη Βουλή το νομοσχέδιο θα πρέπει να κατατεθεί με άλλη ονομασία αφού σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής νομοσχέδιο που απορρίφθηκε δεν μπορεί να επανέλθει ούτε με το ίδιο όνομα ούτε με το ίδιο περιεχόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα