Παραδόθηκαν οι αεροπειρατές στη Μάλτα – Ελεύθεροι όλοι οι επιβαίνοντες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία.

Oι αεροπειρατές της πτήσης AFRIQIYAH AIRWAYS μετά από διαπραγματεύσεις, αποφάσισαν να απελευθερώσουν τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που κρατούσαν ομήρους, ενώ οι ίδιοι παραδόθηκαν στις Αρχές.

Οι δύο αεροπειρατές ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τη Μάλτα.

Οι αεροπειρατές αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος στη Μάλτα μαζί με το πλήρωμα. Στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνεται ένας αεροπειρατής, φορώντας χειροπέδες, να απομακρύνεται από το αεροσκάφος

από στρατιώτες της Μάλτας. Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, τους έγινε σωματικός έλεγχος και τέθηκαν υπό κράτηση, έγραψε ο πρωθυπουργός της χώρας στο Twitter.

Το χρονικό

Το αεροσκάφος της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS, το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη, κατελήφθη από τους αεροπειρατές σήμερα, οι οποίοι απειλούσαν ότι είναι οπλισμένοι με χειροβομβίδα και θα ανατινάξουν το αεροπλάνο. Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Μάλτα, με 118 επιβαίνοντες (111 επιβάτες, εκ των οποίων 82 άνδρες, 28 γυναίκες και ένα βρέφος). Στη συνέχεια, άφησαν σταδιακά ελεύθερους τους 109 επιβάτες, αλλά κρατούσαν κάποια μέλη του πληρώματος. Οι αεροπειρατές φέρεται να δήλωσαν οπαδοί του Μουαμάρ αλ Καντάφι, του πρώην δικτάτορα της Λιβύης, με τον έναν μάλιστα να δηλώνει «πρόεδρος φιλοκανταφικού κόμματος».

Το άρθρο Παραδόθηκαν οι αεροπειρατές στη Μάλτα – Ελεύθεροι όλοι οι επιβαίνοντες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα