Πάγωσαν τα σχέδια για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Παγώνουν και πάλι τα σχέδια για ριζικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, που αφορούσαν σε μείωση τελών στα παλαιότερα οχήματα μέχρι παροχής κινήτρων για την ανάκτηση πινακίδων.

Όπως φαίνεται, επιστρέφουμε σε ό.τι ίσχυε τα προηγούμενα έτη και όλες οι ελπίδες μπαίνουν ξανά στο «συρτάρι». Αυτό, γιατί τα εκκαθαριστικά πρέπει να ετοιμαστούν για να αναρτηθούν στην ηλεκτρονική

πλατφόρμα του Taxisnet πριν μπει ο Νοέμβριος κι έτσι δεν χωρούν σκέψεις για αλλαγές ανάσας, τους ιδιοκτήτες παλαιών και ρυπογόνων ΙΧ οχημάτων που ήλπιζαν να διευκολυνθούν ή και να πάρουν ξανά πίσω τις πινακίδες, να έχουν απελπιστεί.

Όπως τονίζουν από το οικονομικό επιτελείο, ο περιορισμένος δημοσιονομικός χώρος και η πίεση για την τήρηση των στόχων δεν επιτρέπουν πολλές αλλαγές και πιθανόν να περιοριστούν σε μικρές μειώσεις στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Σχετικά με την ενσωμάτωση των τελών κυκλοφορίας στην τιμή των καυσίμων ώστε να γίνει πιο δίκαιη η κατανομή τους, καθώς θα πληρώνει περισσότερα όποιος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο περισσότερο, ήταν όνειρο θερινής νυκτός και η κυβέρνηση ούτε που το σκέφτεται.

Σε περίπτωση που γινόταν ανάκτηση πινακίδων από όσους τις έχουν καταθέσει, η τιμή της βενζίνης θα ανέβαινε αρκετά ενώ θα υπήρχε domino effect με αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λόγω της επιβάρυνσης στις μεταφορές και πιθανή μείωση της κατανάλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος από την είσπραξη των τελών κυκλοφορίας παραμένει στα 1,1 δισ. ευρώ, ενώ θα αναρτηθούν στα τέλη του μήνα με διορία για την πληρωμή τους την τελευταία ημέρα του Δεκεμβρίου.

Το άρθρο Πάγωσαν τα σχέδια για αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα