ΟΛΜΕ: 9.000 τα κενά στα δημοτικά και 3.000 τα κενά σε γυμνάσια – λύκεια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Για μεγάλα κενά στα κατά τόπους δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια κάνουν λόγο από κοινού οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, Τετάρτη, πριν από το πρώτο «κουδούνι» αύριο, Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) κάνουν λόγο για 9.000 κενά στα δημοτικά σχολεία, ενώ οι εκπρόσωποι των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) εκτιμούν ότι υπάρχουν 3.000 κενά καθηγητών στα γυμνάσια και στα λύκεια.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας τονίζει ότι το σύνολο των κενών θέσεων εκπαιδευτικών είναι 16.500 σε όλη τη χώρα και τα 16.000 θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες. Ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΔΟΕ σε συνάντηση που είχε μαζί τους το απόγευμα της Τρίτης ότι όλα θα είναι «απολύτως ομαλά μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου, ενώ η χρονιά ξεκινά, αν λάβει κανείς υπόψη τα προβλήματα, αρκετά καλά». Επίσης δεσμεύτηκε ότι «κανείς εκπαιδευτικός δεν θα κάνει παραπάνω ωράριο από αυτό που του αντιστοιχεί».

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα, Τετάρτη, οι δάσκαλοι δήλωσαν πως θα χαθούν χιλιάδες διδακτικές ώρες στα δημοτικά σχολεία εάν δεν καλυφθούν άμεσα τα κενά με τον διορισμό 9.000 εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το ΔΣ της ΔΟΕ, τα λειτουργικά κενά σε δασκάλους ανέρχονται σε 5.681. Σε αυτό τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι ανάγκες των σχολείων ΕΑΕΠ (ολοήμερα σχολεία με διευρυμένο πρόγραμμα) σε ειδικότητες, για τα οποία θα χρειαστούν ακόμη περίπου 3.000 δάσκαλοι.

Στην ίδια κατεύθυνση, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ μίλησαν για κενά 3.000 καθηγητών σε γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

Η συνολική εκτίμηση για τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με την ομοσπονδία είναι περίπου 3.000. Σε αυτά, όπως είπαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, «δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τις ανάγκες σε ειδικότητες στα Επαγγελματικών Λυκείων που δεν έχουν ακόμη συγκροτηθεί τα τμήματα ειδικότητας καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις στα Γενικά Λύκεια στα οποία αναμένονται τα αποτελέσματα των μετεξεταστέων της Α’ Λυκείου».

Το άρθρο ΟΛΜΕ: 9.000 τα κενά στα δημοτικά και 3.000 τα κενά σε γυμνάσια – λύκεια εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα