Οι τζιχαντιστές δημοσιοποίησαν διευθύνσεις εκκλησιών και καλούν σε «αιματηρούς εορτασμούς»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ονόματα και διευθύνσεις χιλιάδων εκκλησιών σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά και σε Καναδά, Ολλανδία και Γαλλία δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Μάλιστα κάλεσε τους τζιχαντιστές να επιτεθούν τώρα που είναι η εορταστική περίοδος των Χριστιανών.

Το επίμαχο μήνυμα δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο γκρουπ της ομάδας «Μυστικά των Τζιχαντιστών». Ειδικότερα, ο χρήστης Abu Marya al-Iraqi απηύθυνε κάλεσμα στα

αραβικά «για αιματηρούς εορτασμούς στο Χριστιανικό Νέο Έτος». Παράλληλα έκανε γνωστά τα σχέδια τα σχέδια των φανατικών ισλαμιστών προκειμένου να αξιοποιηθεί το δίκτυο των μοναχικών λύκων.

Τα αιμοσταγή μηνύματα αναρτήθηκαν σε γκρουπ των τζιχαντιστών στο Telegram Messenger και εκτός των άλλων περιελάμβαναν και εγχειρίδια για τη χρήση και την προετοιμασία όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών.

Άλλωστε σε μια άλλη ανάρτηση, ένα μέλος της ιστοσελίδας καλούσε τους «γιους του Ισλάμ»να στοχεύσουν: «εκκλησίες, γνωστά ξενοδοχεία, πολυσύχναστες καφετέριες, αγορές και δημόσιους χώρους». Επιπρόσθετα και σε αυτή την ανάρτηση υπάρχει λίστα με διευθύνσεις στόχων στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο. Στη σχετική ανακοίνωση οι τζιχαντιστές υποστήριξαν ότι ο δράστης ήταν «στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους που ακολουθούσε εντολές να στοχεύσει σε χώρες του συνασπισμού».

Εξάλλου η γερμανική εφημερίδα Spiegel αναφέρει ότι ο Τυνήσιος -για τη σύλληψη του οποίου έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό η γερμανική αστυνομία- είχε αναζητήσει πληροφορίες στο διαδίκτυο και είχε επικοινωνήσει τουλάχιστον μια φορά με ΙΚ μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram Messenger!

Το άρθρο Οι τζιχαντιστές δημοσιοποίησαν διευθύνσεις εκκλησιών και καλούν σε «αιματηρούς εορτασμούς» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα