Οι τρεις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιώργου Αυτιά

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αξιολόγηση και κλείσιμο της συμφωνίας, έχει 3 επιλογές. Αυτή η εξέλιξη προκύπτει από συζητήσεις που γίνονται στο κυβερνών κόμμα, το οποίο αναζητεί νέο βηματισμό ενόψει εξελίξεων…

Να προχωρήσει σε άμεση εκλογική αναμέτρηση με τη ΝΔ, έχοντας ως όπλα
την μείωση του χρέους, αλλά και το γεγονός ότι «τα σκληρά μέτρα δεν θα έχουν περάσει ακόμη στις κοινωνικές ομάδες…». Αυτό θα εξαρτηθεί και από τις μετρήσεις των γκάλοπ, στις οποίες υπολογίζει πολύ ο Πρωθυπουργός.Η δεύτερη επιλογή του κ. Τσίπρα είναι ευρύτατος ανασχηματισμός με ανοίγματα σε άλλους πολιτικούς χώρους, ώστε να δείξει ότι «προχωράω με άλλον αέρα μετά την συμφωνία με τους δανειστές!».Η τρίτη επιλογή του κ. Τσίπρα είναι ευρύτατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, νέο ξεκίνημα με ταυτόχρονο καθολικό ανασχηματισμό με πρόσωπα από όλο το φάσμα της κεντροαριστεράς και με βαριές μεταγραφές.

Από όλα αυτά τα ενδεχόμενα το δεύτερο και το τρίτο είναι σχετικώς εφικτά για τον κ. Τσίπρα, αφού δεν τον αναγκάζουν να κινηθεί σε εκλογική διαδικασία, αλλά να φρεσκάρει την ομάδα του με νέα πρόσωπα και να δείξει στην κοινωνία ότι «δεν φοβάμαι τα μέτρα!».

Τι σκέφτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ετοιμάζει επίθεση διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ… Κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ τονίζει σε συζητήσεις ότι «μετά την εδραίωσή του στην αρχηγία της ΝΔ και το προβάδισμα των 5 μονάδων που του δίνουν τα γκάλοπ έχουν λυθεί τα χέρια του νέου αρχηγού!». Ο κ. Μητσοτάκης κατ’ αρχάς ξεκίνησε πρόγραμμα συζητήσεων και μετεκλογικών συνεργασιών με άλλα κόμματα, όπως το ΠΟΤΑΜΙ του κ. Θεοδωράκη. Δεν αποκλείεται αυτή η εξέλιξη να συνεχιστεί και με άλλες πολιτικές ομάδες. Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει την επιθετική πολιτική κατά ΣΥΡΙΖΑ, πάντα με αιχμή του δόρατος τον κ. Τσίπρα.

Επόμενο βήμα, το άνοιγμα στις κοινωνικές ομάδες, με κλασική περίπτωση τις Δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Θα ακολουθήσουν περιοδείες σε Περιφέρεια, «πάντα με στόχο να πληγεί το πολιτικό κύρος του Τσίπρα», όπως λένε οι σύμβουλοί του. Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητάει συνεχώς εκλογές, λέει δικός του άνθρωπος, «και θα αναλύει, γιατί η χώρα βρέθηκε σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική θέση, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται τόσο σκληρά μέτρα».

Το άρθρο Οι τρεις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα