Οι σέξι άντρες με τα χέρια στις τσέπες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Γράφει η Ευτυχία Παπούλια

«Οι άντρες είναι σαν το ατσάλι. Όταν χάνουν την ιδιοσυγκρασία τους, χάνουν κάθε αξία»

Chuck Norris

Ένα από τα πιο γνωστά περιοδικά παγκοσμίου φήμης, ξεχώρισε πρόσφατα τους πιο σέξι πολιτικούς στον πλανήτη– τίτλος που θα ήθελε να φορέσει κάθε άντρας που απολαμβάνει μια θέση στο πολιτικό στερέωμα. Και όχι μόνο στον συγκεκριμένο κλάδο, καθώς ο χαρακτηρισμός σέξι πολύ δύσκολα αποδίδεται σε ένα αρσενικό, που δεν έχει την πολυτέλεια του κατά τα άλλα ασθενούς φύλου.

Ο άντρας εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να μακιγιαριστεί για να καλύψει τις ατέλειες του, δεν έχει πληθώρα ρούχων να επιλέξει, που του προσδίδουν πόντους και φυσικά δεν δύναται να υιοθετήσει το ναζιάρικο στυλ που συνδέεται άμεσα με την γοητεία και το σέξι προφίλ.

Παρ΄ όλα αυτά, η μόδα προχωρά με τάχιστους ρυθμούς, τα πρότυπα μοντέλου όσο κι αν τα ξορκίζουμε τόσο ιδρώνουμε για να τα μιμηθούμε και το σκληρό ανδρικό στυλ συναντάται πια μόνο στις ασπρόμαυρες παλιές ταινίες.

Το δημοσίευμα του πασίγνωστου περιοδικού που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, ήταν αφορμή να προβληματιστούμε σχετικά με το ποιος άντρας θεωρείται εν τέλει σέξι. Κοιτώντας ξανά και ξανά τους πέντε ηγέτες που κέρδισαν τον τίτλο, είδα πέντε άντρες με καλές σχετικά αναλογίες, «σωστά τοποθετημένα» χαρακτηριστικά και όμορφο χαμόγελο. Σχεδόν όμως όλοι οι άντρες, τα έχουν αυτά, πόσω μάλλον οι γυναίκες– αλλά δύσκολα χαρακτηρίζονται ως σέξι ή γοητευτικοί άνθρωποι.

Λόγω της ιδιότητας των πέντε αυτών αντρών, ο τρόπος που συμπεριφέρονται ή «στήνονται» αν θέλετε, είναι γνωστός και εύκολα εντοπίσιμος από κάθε ενδιαφερόμενο, για να αναλυθεί και να προσδιοριστεί ως ερωτικός ή όχι. Εκτός αν δεν μας ενδιαφέρει τίποτα πέρα από την αυστηρά εξωτερική εμφάνιση για να πούμε πως κάποιος άντρας είναι σέξι.

Ποια είναι τελικά εκείνα τα στοιχεία που προσδίδουν αυτόν τον χαρακτηρισμό;

Όταν ο διάσημος συγγραφέας Stephen Bayley ήταν ακόμη παιδί, ο διευθυντής του σχολείου έγραψε στον τελευταίο του έλεγχο πως η γοητεία από μόνη της δεν θα τον πάει πουθενά. Και αυτό είναι τεράστια αλήθεια. Η χρυσή τομή στις αναλογίες, είναι το τελευταίο πράγμα που κοιτούν οι σκεπτόμενες γυναίκες που χρειάζονται έναν σέξι άντρα για να μείνει στο πλευρό τους. Το στυλ, η ευφυία και η ακεραιότητα, ξεπερνούν κατά πολύ τον κοιλιακό, τον ψευτοτσαμπουκά, τις πολλές ερωμένες και τα τατουάζ στο μπράτσο.

Ο σέξι άντρας, είναι έξυπνος. Αν και η αξία των διπλωμάτων είναι μεγάλη, η ιστορία έχει αποδείξει πως η εξυπνάδα είναι το τελευταίο που χρειάζεται κανείς για να αποκτήσει πλήθος πτυχίων. Ο άντρας, πρέπει να διαβάζει αλλά σωστά, να ενημερώνεται και να έχει στρατηγική και διπλωματία ώστε να λύνει κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται μπροστά του. Ένα γοητευτικό αρσενικό, ξέρει να στέκεται αξιοπρεπώς σε κάθε χώρο και δεν θυμίζει σε τίποτα χωρατατζή που δεν σέβεται το περιβάλλον, ακόμη κι αν δεν είναι του γούστου του.

Αυτός ο άντρας, δεν είναι ποτέ πολύ χαλαρός και κρατά αποστάσεις από τις λαϊκίστικες συμπεριφορές που μας κάνουν αρεστούς στη μάζα, γιατί δεν τον ενδιαφέρει αυτό. Δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμος και επιλέγει με πολύ αυστηρά κριτήρια ποιοι θα τον πλαισιώνουν.

Το αρσενικό που αξίζει τον τίτλο του σέξι, δεν βάζει ποτέ τα χέρια στις τσέπες, δεν αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα αποκαλύπτοντας την αστάθεια του χαρακτήρα του και τον κενό εσωτερικό του κόσμο. Λιγομίλητος και όχι πομπώδης, ένας σέξι άντρας ηγείται, κάνοντας όμως τους άλλους να το ξεχνούν, και να το θυμούνται μόνο όταν τολμήσουν να δείξουν ασέβεια. Σίγουρος για τον εαυτό του, δεν κατηγορεί τους άλλους και παραδέχεται το λάθος με περηφάνια, χωρίς να δείξει αδυναμία σε όσους διψούν να δουν στο πρόσωπο του την ήττα.

Όσο για την εξουσία, είναι το ακαταμάχητα σέξι στοιχείο στον άντρα, άκρως όμως παρεξηγήσιμο. Ο άντρας, πρέπει σαφώς να έχει μια εξουσία είτε στην πολιτική, είτε σε μία επιχείρηση ή ακόμη και στην σχέση του με τη γυναίκα που έχει ερωτευτεί. Δεν μιλώ όμως για μια εξουσία που του χάρισαν οι άλλοι επειδή κατάφερε να τους προβάλλει μια εικόνα ή από αδυναμία να ανταπεξέλθουν οι ίδιοι ζητώντας έναν καθοδηγητή που στο τέλος υπονομεύουν.

Μιλώ γι’ αυτόν τον άντρα που εξουσιάζει τον ίδιο του τον εαυτό, κι αν αφήσει κάτι να τον κυβερνήσει, θα είναι η απόλυτη αγάπη της μίας γυναίκας που θα επιλέξει συνειδητά και ώριμα. Αυτός ο άντρας ναι, είναι σέξι κι απόλυτα γοητευτικός.

Όλα τα υπόλοιπα, είναι για να πωλούνται φύλλα στα περίπτερα.

Το άρθρο Οι σέξι άντρες με τα χέρια στις τσέπες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα